2742 Lars K

Julegryta og barnehagen julen 2020

Korona-situasjonen er utfordrende for oss alle. Av smittevernhensyn kan vi ikke legge til rette for besøk ved gryta, og i år må vi derfor be dere gjennomføre Julegrytedagen lokalt i barnehagen. Vedlagt finner dere informasjon om julegryta og de vi hjelper som dere kan dele med barna.

• Foto: Lars Kristian Singelstad
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Vi håper dere alle vil være med på Barnehagenes julegrytedag selv om den i år nødvendigvis blir litt annerledes enn tidligere.

Hvis dere har tradisjon for, og ønske om å samle inn penger til julegryta gjennom ulike aktiviteter, ber vi om at det som gis vippses til Frelsesarmeen lokalt eller på nasjonalt nummer 2309.

Hjertehilsen

Vi forstår at det er viktig å gi barna en konkret opplevelse av det å gi. Mange har gjort dette ved å be barna ta med seg en pakke som vi kan gi videre til noen som trenger. Vi er glad for alt vi har fått, men de siste årene har omfanget av dette blitt så stort i Oslo at det har blitt vanskelig å håndtere på en god og kostnadseffektiv måte. I år har vi i tillegg utfordringen med korona og smittevern ved å håndtere og distribuere pakker. Vi kan derfor ikke ta imot pakker til julegryta.
Vi ser også at vi ved å gi foreldre som trenger hjelp, gavekort eller penger, så kan de selv handle og gi akkurat det barnet ønsker seg til jul. Det gjør opplevelsen bedre for alle parter.
Heller enn å gi pakker, ønsker vi at barna skal klippe ut og fargelegge det vedlagte hjertet. Så kan dere samle dem inn i barnehagens største gryte og sende dem inn til oss. Vi vil sørge for å lage en digital utstilling og henge dem opp der andre kan ha glede av en hjertehilsen fra barna i Oslo.
Og så lover vi å skape mest mulig varme og juleglede ut av hver eneste krone som kommer i julegryta i år, som i de foregående over 120 årene.
Med stor takk og ønske om en velsignet advent- og julehøytid!
Vennlig hilsen

Annette Gilbrant og Hege Pettersen Bjørvik
Frelsesarmeens barnehager

Under finner dere brev til ansatte til nedlasting samt pdf-en "Til barna" tilpasset Oslo. Den kan dere vise til barna og sammen gjøre noe ut av det å gi noe selv om man ikke kan møtes fysisk. Vi legger også ved et brev vi håper dere deler med foreldrene. I tillegg legges det en pdf for nasjonal bruk "Barnehage julegryta Norge".


RELATERTE SAKER