Julegryta 2021 barnefattigdom

Tusen takk for gaven!

Mange barnefamilier ber om hjelp til å få endene til å møtes. Takket være deg kan vi gi mat, klær, omsorg og fellesskap til noen som sliter.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

– Barnefattigdom er noe vi ønsker spesiell oppmerksomhet omkring, sier sosialsjefen i Frelsesarmeen, Lindis Evja.

Vi vet at over 115 000 barn lever i vedvarende fattigdom. Hvert barn er ett for mye. Sammen kan vi hjelpe!

Tusen takk for at du gir i Julegryta! Det du gir hjelper oss å spre håp, varme og glede!

Pengene du og alle gode givere bidrar med julegryta, gjør det mulig for barnefamilier og andre å få en bedre jul, men ikke bare det: Rundt om i landet brukes pengene fra Julegryta gjennom hele året, til å hjelpe mennesker i nød.

Mange tenker nok først og fremst på julehjelp, men i tillegg brukes pengene du gir på ferietilbud for barnefamilier, rusfrie væresteder, forebyggende barne- og ungdomsaktiviteter, en håndsrekning i hverdagen for dem som trenger hjelp med mat, klær eller annet for å få det til å gå rundt – og rett og slett noen som har tid til de gode samtalene på en vanskelig dag.

Julegryta er helt nødvendig for den hjelpen vi gir til mennesker i akutt krise.
– Lindis Evja, sosialsjef i Frelsesarmeen

Tre ting truer håpet

Det er spesielt tre ting som bekymrer, og som vi sammen kan hjelpe med.

Mye samtidig: Koronaen og dens virkninger og ettervirkninger har noen og enhver fått kjenne konsekvensene av. Når høye strømpriser, matpriser, bensinpriser og renteøkning kommer på toppen av dette, blir det dramatisk for folk som lever med små eller ingen marginer.

Folk står i dobbel krise: Vi ser mennesker som ikke bare mangler mat på bordet, men også opplever den psykiske overbelastningen ved ikke å kunne forsørge seg selv; kanskje for første gang. Når man ikke ser noen annen utvei enn å finansiere hverdagslivet med ytterligere kredittkortgjeld, selv om man vet det ikke er klokt, er veien kort til både psykisk og økonomisk krise.

Folk føler seg utenfor og alene med utfordringene sine: Utenforskap gnager spesielt når utfordringene er mange og tunge. For mange er skammen så sterk at det sitter altfor langt inne å be om hjelp.

– Det er summen av problemene som skaper utfordringer for tusenvis av mennesker. Når folk sliter med mye på en gang trues håpet. Vi kan ikke ta håpet for gitt. Ved å gi et bidrag har du bidratt man med mye mer enn mat og varme klær. Man gir håp i ei gryte, forteller Smith-Solevåg.

Gi håp i ei gryte

Hvor ofte vil du gi?
Hvor mye vil du gi?

Andre måter å gi på:
Vipps til 2309
Gi et bidrag til kontonummer 3000.15.07350


RELATERTE SAKER