Konf
Alt om vårt arbeid med barn og unge

Konfirmasjon, Molde

Lyst til å konfirmere deg i Frelsesarmeen? Klart du kan det!

Konfirmasjon i Frelsesarmeen er et tilbud som er åpent for alle. Det kreves ikke noen tidligere tilknytning eller formelt medlemskap for å kunne stå til konfirmasjon hos oss og en må heller ikke være døpt.

Har du spørsmål, er det bare å kontakte oss på telefon 40 80 57 42

Hva er konfirmasjon i Frelsesarmeen?

Opplegget:

Undervisningen består av tre deler:

  • kristen tro
  • etikk
  • kunnskap om Frelsesarmeen.

På Frelsesarmeen i Molde undervises det i kristen tro. Dette foregår over 13 samlinger. I tillegg kommer det samlinger som presentasjongudstjeneste, øvelse til konfirmasjon, noen praktiske oppgaver samt fem obligatoriske Gudstjenester.

Temaene etikk og kunnskap om Frelsesarmeen blir det undervist om på konfirmantuka som arrangeres i høstferien. Da samles alle konfirmanter i Frelsesarmeen til en kjekk, lærerik og intens uke på Frelsesarmeens ressurssenter på Jeløy utenfor Moss. Konfirmantuka er i høstferien.

Hva skjer på konfirmantuka?

Konfirmantuka har FAbUs slagord "bli alt du kan bli" og inneholder etikk-undervisning, som for eksempel menneskeverd, rus, sex og samliv, bistand, identitet, kjøpepress, film og påvirkning. I tillegg får konfirmanten et introduksjonskurs om Frelsesarmeen, gudstjenester på kveldene, showkveld, morsomme og utfordrende uteaktiviteter.

Konfirmantuka er så viktig for konfirmanttiden at denne er obligatorisk for alle konfirmantene.

Lokale turer og London-tur

Alt etter interesse fra konfirmantene og deres foresatte kan det være aktuelt å arrangere en tur som går til London. En vil da, i tillegg til shopping og severdigheter, få med seg enda mer om hvordan Frelsesarmeen startet i London i 1865 - og hvordan Frelsesarmeen er i dag. En eventuell slik tur vil være i vinterferien. Denne tilleggsturen vil komme i tillegg til egenandelen på konfirmasjon. I samarbeid med foresatte vil en forsøke å arrangere dugnader for å få ned prisen noe.

Konfirmasjonsdagen

Konfirmasjonsdagen er selve høytidsdagen og markeres med en gudstjeneste på Frelsesarmeen. Gudstjenesten inkluderer en samtale mellom konfirmantlæreren og konfirmanten hvor konfirmanter forteller punkter fra det som en har lært i undervisningen. Det er det også en forbønnshandling for hver enkelt konfirmant.

Gudstjenesten legges opp i samarbeid med konfirmantene, slik at en kan få en konfirmasjonsgudstjeneste som konfirmantene er stolte av. Det er stor fleksibilitet i hvordan denne gudstjenesten legges opp.

Konfirmasjonsdagen er første søndagen i mai kl 1100 i Frelslesarmeens lokaler i Molde

Kjekt å vite

  • Konfirmasjon i Frelsesarmeen er åpent for alle uansett bakgrunn og tro
  • En trenger ikke være døpt for å konfirmere seg i Frelsesarmeen
  • Undervisningstidspunkt bestemmes i samarbeid med konfirmanter og konfirmantlærer, og vil typisk være en samlig annenhver uke i løpet av høsten og våren frem til konfirmasjon.
  • Konfirmantuka avholdes i høstferien
  • En eventuell tur til London blir lagt i forbindelse med vinterferien
  • Konfirmasjonsdagen er første søndag i mai i Frelsesarmeens lokaler i Molde.

Koster det å konfirmere seg på Frelsesarmeen?

Nesten alle ting koster i dag, så også konfirmasjonen. Frelsesarmeen i Molde subsidierer hver konfirmant med et betydelig beløp, men vi må ta en egenandel.

For å konfirmere seg i Frelsesarmeen er egenandelen 2500,-
Dette beløpet inkluderer lokal undervisning, reise og opphold til konfirmantuka, materiell osv.

Dersom det skulle bli aktuelt å reise til London, er denne turen ikke inkludert i egenandelen, og vil således komme utenom. En kan anta at turen kommer på ca kr 5000,- som da dekker reise, opphold, mat, transport og severdigheter. Lommepenger kommer utenom. Vi forsøker å arrangere dugnad(er) som kan bidra til å senke prisen på turen til London.

NB! Økonomi skal ikke hindre noen fra å konfirmere seg på Frelsesarmeen, så dersom stram økonomi er til hinder for å konfirmere seg på Frelsesarmeen, har vi støtte ordninger på dette. Ta da kontakt med konfirmantlærer, så finner vi ut av det. Dette vil være en avtale mellom den enkelte konfirmant/foreldre og Frelsesarmeen, og ingen andre av konfirmantene eller deres foreldre vil vite om det gis støtte til egenandelen på konfirmasjonen.