Matumaini uten ramme

FAbUs misjonssøndag

Søndag 30. januar er det igjen tid for FAbUs misjonssøndag. Les om årets prosjekt og hvordan ditt korps eller gruppe kan gi støtte.

Sist oppdatert:

– Det finnes mange flotte prosjekter å støtte og dette er et av de, sier Silje Våje Andersen, seksjonsleder for FAbU, Frelsesarmeens barn og unge.

Styret i FAbU har valgt Matumaini som nytt misjonsprosjekt å samle inn penger til. I år og neste år skal FAbU samle inn penger til skolen i Tanzania.

Hva er Matumaini?

Frelsesarmeen har de siste 20 årene drevet skolen Matumaini i Tanzania. Skolen ligger i landets største by, Dar-es-Salaam, og har 210 elever fra hele landet fordelt fra 1.-7. klasse. Felles for elevene er at de enten har en fysisk utviklingshemning eller albinisme – en tilstand som, på grunn av fordommer i store deler av Tanzania, gjør barna særlig utsatte.

Bakgrunn for misjonsprosjektet

Mennesker med nedsatt funksjonsevne er ofte blant de svakeste og mest marginaliserte i samfunnet – både når det gjelder helse, utdanning, jobb og inntektsmuligheter. Over halvparten av barn med nedsatt funksjonsevne i Tanzania går ikke på skole, og analfabetisme i denne gruppen er på 48%.

Når du er med å gi, så hjelper du noen som har store utfordringer i livet sitt.
– Silje Våje Andersen, seksjonsleder for FAbU, Frelsesarmeens barn og unge.

Hva går vår støtte til?

Midlene vi samler inn går til skolens daglige drift, i tillegg til barnas hjelpemidler, opphold på internatet og deres skolegang. Dette inkluderer (men begrenser seg ikke til): matvarer, klær, skolemateriell, hygieneartikler og medisinsk oppfølging. De får også tilbud om fritidsaktiviteter, utflukter, høytidsfeiringer (som f.eks bursdager) m.m.

​I tillegg til alt dette støtter Norge utviklingen av prosjekt med fokus på utadrettet arbeid, der man vil styrke familier og lokalsamfunn sin kunnskap og evne til å ivareta barn med funksjonsnedsettelser – samt jobbe inn mot skoler for å sikre skoler som inkluderer og tilrettelegger for at alle skal kunne delta i undervisning og skolehverdag.

– Man kan velge å vippse et fast beløp hver måned eller man kan vippse når det passer. Alle beløp mottas med stor takk. Når du er med å gi, så hjelper du noen som har store utfordringer i livet sitt. Tusen takk for hjelpen, avslutter Silje Våje Andersen

Her finner dere diverse grafisk materiell til bruk i anledning misjonssøndagen.

Matumaini vipps

Powerpoint-presentasjon om Matumaini:


RELATERTE SAKER