Barne og familievernkonferansen kjell ingfolf ropstad
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) la ikke skjul på den store betydningen som Frelsesarmeens barne- og familievern har.

Fra humor til gravalvor

Den store barne- og familievernkonferansen bød på faglig påfyll og stolthet. – Deres engasjement er vi veldig takknemlig for, fortalte barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Sist oppdatert:

Torsdag 15. oktober rigget ulike barn- og familievernenheter seg rundt omkring i landet for å følge med på Frelsesarmeens barne- og familievernkonferanse som hadde tittelen «Størst av alt er kjærligheten».

Med smittevern i fokus kunne alle enheter via storskjerm følge livesendingen fra Templet i Oslo. Hit kom en rekke dyktige foredragsholdere, som formidlet sine erfaringer og tanker omkring kjærligheten i barn- og familievernet. Ulike spennende vinklinger ble påpekt; det profesjonelle ståstedet, hvordan vi kjenner, håndterer og opplever møter med ulike skjebner og hvilke utfordringer vi kan oppleve gjennom en arbeidshverdag.

– Deres bidrag er ønsket

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) la ikke skjul på den store betydningen som Frelsesarmeens barne- og familievern har.

– Dere viser engasjement hver eneste dag, står på hver eneste dag for å gi barn og unge trygghet og en best mulig oppvekst. Det er vi veldig takknemlig for, fortalte han.

Han vektla at alle barn er ulike, det er ofte mange utfordringer - og at han i dette arbeidet støttet ideelle aktører som Frelsesarmeen.

– Det offentlige hadde ikke løst alle utfordringer på egenhånd. Deres bidrag er ønsket, vektla han.

Trygghet, kjærlighet og forståelse. Størst blant de er kjærligheten. Ved å møte de sårbare barna og familiene med nettopp disse verdiene, da mener jeg at vi har kommet langt i å gjøre et godt barnevernsarbeid. Tusen takk for den jobben dere gjør hver eneste dag.
– Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF)

Humor og alvor

Konferansier Baard Brænde og vår egen eminente flygelklimprer Geir Smith-Solevåg gav god stemning mellom innslagene. I tillegg fikk vi oppleve «Norge rundt»-inspirerte videoer fra våre ulike arbeidssteder rundt omring i landet, som bød på en god dose med latter.

Vi ble ønsket velkommen av virksomhetsleder Anne H. Hjelle, og Bente Gundersen fortalte om våre verdier, og om kjærligheten som ligger i bunnen av vårt arbeid, og som driver oss fremover.

Dagen var spekket med varierte innslag. Fra slampoesi ved Rahel Beraki om det å være en del av et fellesskap, og sårheten om å stå utenfor - til å befinne seg i levende skildringer fra psykologspesialt Didrik Hægeland.

Hægeland arbeider blant annet med barn som har opplevd vold, hvor tenåringshjernen og omsorgstrøtthet var noen av temaene han tok opp. Med høy faglighet og erfaring, dro han publikum inn i ulike dilemmaer på en måte som berørte sterkt.

Vi fikk også høre interessante tanker omkring kjærlighetsbegrepet i barnevernet, ved førsteamanuensis Hilde M. Thrana. Baard Brænde og Nina Nakling fortalte sine tanker om hva det vil si å være super-kollega, og ulike grep som kan gjøres for et godt arbeids- og samhandlingsmiljø på jobben.

Barne og familievernkonferanse didrik hægeland
Med innlevelse og høy faglighet fortalte psykologspesialt Didrik Hægeland om tenåringshjernen og omsorgstrøtthet.

– Glad og stolt

Bak konferansen står et knippe rivjerns-damer. Det ble lagt ned en del arbeid i forkant, og gleden er derfor stor over at konferansen ble vel gjennomført.

– Jeg er både glad og stolt over at vi fikk dette til. Opprinnelig hadde vi tenkt å møtes fysisk, men med korona ble dette vanskelig. Alternativet med å få til livesending fra Templet fungerte godt, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Dette har vi fått til takket være mange gode krefter internt hos oss, en spesiell takk ønsker jeg å rette til Karine Westerveld, smiler fagleder for opplæring og utvikling Sissel Sæther.

Hun legger til: – Vi håper at denne konferansen har gitt faglig inspirasjon og styrket samhold på tvers. Vi tror, håper og ønsker at folk skal kjenne på stolthet over å jobbe i Frelsesarmeens barne- og familievern. Av og til må vi stoppe litt opp, og anerkjenne at vi får til utrolig mye bra, vi har stort engasjement og vi har mange dyktige fagfolk. Jeg håper denne konferansen bidro til nettopp dette.

Barne familievernkonferanse sissel sæther
Slik så livesendingen ut på skjermen for de som fulgte konferansen digitalt. Her forteller Sissel Sæther om fosterhjemskampanjen som pågår fram til november, og om betydningen av å finne flere gode og trygge fosterhjem.

RELATERTE SAKER