GU 21 FB forsidebilde

Global uke 2021

Temaet i år er «Moderne slaveri». Menigheter, grupper og organisasjoner over hele landet vil ha søkelys på denne tematikken samtidig og sammen.

Sist oppdatert:

Global uke er et initiativ fra kirkene i Norge, samlet i Norges Kristne Råd (NKR), for å belyse global urettferdighet sammen og samtidig i løpet av en fast årlig uke.

I 2021 vil mange arrangementer skje i uke 46 (14.–21. november), men det går fint å arrangere noe på andre tider også.

Ideen med Global uke er at menigheter selv er arrangører. Den tar utgangspunkt i aktiviteter som allerede pågår i menighetslivet. Ambisjonsnivået bestemmes ut fra egen kapasitet og lyst.


Hva kan dere gjøre for å markere dagen?

  • Lær om problemet
  • Ta det inn i bønn – hjemme og i fellesskapet
  • Inkluder temaet i menighetens arbeid
  • Lag eget arrangement, gjerne som tverrkirkelig samarbeid, eller med organisasjoner og andre grupper som engasjerer seg i saken. Dere kan søke om støtte her.

Uka handler om å dele kunnskap, finne motivasjon i kristen tro og å gjøre folk kjent med handlingsalternativer. Global uke er ikke ment å være en «markedsplass» eller innsamlingsarena, men en av de naturlige handlingene – blant flere – kan være å støtte gode prosjekter. For der hvor sårbarhet forebygges og bærekraftige liv styrkes, der minsker risikoen for utnytting og moderne slaveri.

Lenke til ressurser finner du her


RELATERTE SAKER