Nettside banner GU22

Global uke 2022

Motto for årets uke er «Belys slaveriet!» Menigheter, grupper og organisasjoner over hele landet vil ha søkelys på denne tematikken samtidig og sammen.

Sist oppdatert:

Global uke er et initiativ fra kirkene i Norge, samlet i Norges Kristne Råd (NKR), for å belyse global urettferdighet sammen og samtidig i løpet av en fast årlig uke.

I 2022 vil mange arrangementer skje i uke 46 (13.–20. november).

Ideen med Global uke er at menigheter selv er arrangører. Den tar utgangspunkt i aktiviteter som allerede pågår i menighetslivet. Ambisjonsnivået bestemmes ut fra egen kapasitet og lyst.

Hva kan dere gjøre for å markere dagen?

  • Lær om problemet
  • Ta det inn i bønn – hjemme og i fellesskapet
  • Inkluder temaet i menighetens arbeid
  • Lag eget arrangement, gjerne som tverrkirkelig samarbeid, eller med organisasjoner og andre grupper som engasjerer seg i saken. Dere kan søke om støtte her.

Uka handler om å dele kunnskap, finne motivasjon i kristen tro og å gjøre folk kjent med handlingsalternativer.

Global uke er ikke ment å være en «markedsplass» eller innsamlingsarena, men en av de naturlige handlingene – blant flere – kan være å støtte gode prosjekter. For der hvor sårbarhet forebygges og bærekraftige liv styrkes, der minsker risikoen for utnytting og moderne slaveri.

Bli med og belys!

Årets motto sikter til at utnyttelse ofte skjer i det skjulte, i mørket: Det er forbudt i alle land å utnytte andre under slaverilignende vilkår. Likevel skjer det i stort omfang og ofte utenfor offentlighetens lys.

Vi trenger å BE om at andre menneskers smerte opplyser og berører oss. Vi vil BELYSE strukturer og tankegods bygd på utnyttelse, som vi dessverre er en del av. Vi vil be om at Guds kjærlighet kan virke gjennom menneskers gode handlinger – så de som utnyttes klarer å bryte ut, og kan oppnå frihet og verdige livsvilkår. Og at systemer og strukturer blir bærekraftige og til beste for alle.

Vi vil vi kaste LYS, ikke bare på problemet men på løsningene som fører oss alle til en mer rettferdig verden. Bli med og BELYS dere også!

Lenke til ressurser finner du her


RELATERTE SAKER