Syklonen pam kvinnenes internasjonale bønnedag

Kvinnenes internasjonale bønnedag 5. mars

På den internasjonale bønnedagen ønsker kvinner verden over å stadfeste sin tro på Jesus Kristus og dele håp og bekymringer, gleder og sorger med hverandre.

Sist oppdatert:

Kvinnens internasjonale bønnedag ble startet av kvinner i USA i 1887. Bakgrunnen var nøden de så blant immigranter og etterkommere av slaver. Kvinner fra ulike kirkesamfunn samlet seg om en felles bønnedag for disse. Noen år senere ble det satt fokus også på de globale utfordringene.

kvinnenes internasjonale bønnedag sine egne sider finner du all informasjon om årets arrangement, ressurser, historikk og oversikt over gudstjenester og samlinger landet over.

Uansett om du er baptist eller katolikk, om du er bestemor eller lillebror, om du bor i Johannesburg eller i Lillesand – denne dagen utgjør vi en global økumenisk bevegelse som står sammen for en positiv endring i verden.
– Karin Holt, leder av bønnedagskomiteen

Årets tema og prosjekt

Temaet for årets bønnedag er «Bygg på fast grunn» og årets prosjektland er Vanuatu.

Da republikken Vanuatu ble selvstendig den 30. juli 1980, skjedde det med en grunnlov som bygget på tradisjonelle verdier, kristne prinsipper og tro på Gud. Vanuatu er et vakkert land som består av mange øyer og tallrike folkegrupper med en mengde ulike språk. Øyene har svarte og hvite sandstrender, vakre korallrev og fargerike tropiske fisker. I skogene er det et rikt dyreliv, en vakker flora og flotte fossefall.

Årets illustrasjon

Vanuatu er stadig utsatt for jordskjelv, sykloner og vulkanutbrudd. Årets illustrasjon «Syklonen Pam 13. mars 2015» er malt av Vanuatus mest kjente kunstner Juliette Pita (1964) Hun var første kvinne som fullførte høyere utdannelse ved Vanuatus teknisk. høyskole. Hun gir alle pengene hun tjener på kunsten, til dem som trenger hjelp.

Motivet er en mor som sitter bøyd over barnet sitt, og hun er i bønn. Bølgene skyller over henne, men en palme bøyer seg beskyttende over dem. Morens skjørt har tradisjonelt mønster fra Erromango. I horisonten kan vi se små kors som representerer dem som mistet livet under syklonen Pam i 2015.

Besøk kvinnenes internasjonale bønnedag på Facebook

Syklonen pam fullformat
Årets illustrasjon «Syklonen Pam 13. mars 2015» er malt av Vanuatus mest kjente kunstner Juliette Pita (1964).

Digitalt arrangement

I år er vi glade for å kunne tilby et digitalt bønnedagsarrangement! Det blir info om Vanuatu og prosjektet "Bygg på fast grunn", andakt og musikkinnslag. Se gudstjenesten i videolenken under:


RELATERTE SAKER