Øyvind Christensen foran enn Fretex-bil med påskriften takk
– I juni vil vi sette et spesielt fokus på arv og testament, forteller leder for arvesaker i Frelsesarmeen, Øivind Christensen. • Foto: Kristianne Marøy

Holdningskampanje om arv og testament

Mange har tanker om hvordan det en etterlater seg skal fordeles, men svært få skriver et testament.

• Foto: Kristianne Marøy
Sist oppdatert:

I april var Frelsesarmeen sammen med mange andre organisasjoner en del av en nasjonale arvekampanje i regi av Fundraising Norge. Kampanjen hadde fokus på det å tørre prate om arv og testamente. Dette fokuset ønsker vi nå å løfte inn i en egen holdningskampanje der Frelsesarmeen er avsender.

Kampanjen begynner 2. juni og varer i to uker. Den har form av en annonseartikkel og du vil kunne se den i VG, Aftenposten, Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad. 17.juni vil det også komme en annonse i A-magasinet.

Mange tenker tanken

Mange har tanker om hvordan arven skal fordeles. Ifølge en undersøkelse som ble foretatt av Norstat i 2021 for aldersgruppen 45+ har nesten én av tre vurdert å skrive testamente, men bare 16 prosent gjør det.

– I Norge har det ikke vært tradisjon for å skrive testamente. Dette kan kanskje være noe man kvier seg for og utsetter, men hvis du ikke skriver testament har du ingen innflytelse på arven etter deg, sier Øivind Christensen, leder for Frelsesarmeens seksjon for arv.

Testamentariske gaver står for 50 % av Frelsesarmeens innsamlede midler, men målet for kampanjen er først og fremst å snakke om arv og informere om viktigheten av å skrive testamente. Selvsagt vil vi også vise frem alt det fine arbeidet som gjøres for midler som kommer inn.

Her kan du se den digitale annonsen.


RELATERTE SAKER