Rusfri dag

Markering av Rusfri dag

8. juni 2020 markeres dagen for tiende gang! I år blir markeringen helt digital.

• Foto: Mette Randem
Sist oppdatert:

Det er snart klart for den tiende markeringen av Rusfri dag 8. juni. Den vil bli annerledes, men er ikke mindre viktig. Vi vil vise solidaritet og ønske alle en god sommer, men i år satser vi på en ren digital markering på grunn av smittevernhensyn og usikkerhet rundt planlegging av denne type arrangement.

Meld deg på Facebook-arrangementet her, og vis din støtte.

Smittefri markering

Rusfri dag er en viktig kampanje som Frelsesarmeen har tatt initiativ til, og over hele landet ønsker vi at folk skal møte oss som gode ambassadører og ildsjeler. Det er derfor ekstra viktig å markere dagen godt og å være synlig på sosiale medier. Her kan vi, helt risikofritt, fortsatt ønske god Rusfri dag 8. juni og en god sommer til voksne, ungdommer og barn!

Solidaritet og samhold

Kampanjen er ikke ment som en pekefinger-kampanje, men som en solidaritetsmarkering med de som lider under egen eller andres rusbruk. Vi håper at selv om temaet er alvorlig, så kan vi møte mennesker digitalt med glimt i øyet og vennlige oppfordringer.

Sommer og barn i fokus

Fokus for Rusfri dag i år er Sommer og rus, igjen med fokus på barna. Hvorfor? Mange barn trenger at vi oppfordrer til refleksjon og til fravær av skade og utrygghet. Vi vet at mange barn lenge har hatt det vanskelig når skolene har vært stengt. Det er mange barn som heller ikke får den sommeren og ferien som de har gledet seg til fordi voksne rundt dem unner seg for mye alkohol.

Rundt 90 000 barn lider årlig av foreldres rusbruk, og nesten 3 av 10 barn opplever at foreldrene drikker mer i ferien enn ellers i året. På en uke i sommerferien drikker nordmenn totalt 300 000 liter mer enn ellers i året.

Ikke minst: Barn får med seg mer enn mange voksne tror.

Lik og del!

De fleste av oss har økt sin digitale bruk (og kompetanse) under koronakrisen, og det er mange mennesker vi kan treffe digital hvis vi bare sørger for å være synlige der. Og med felles innsats kan vi nå mange flere enn vi kanskje gjør på gatehjørnet.

Vi håper derfor at dere poster og liker og deler på digitale plattformer som Facebook, Instagram, Snapchat – og andre steder der dere møter mennesker digitalt. Det er selvsagt også lov å snakke med mennesker også (men husk gjeldende smittevernregler). Vi oppfordrer ikke til utdeling av materiell i år.

Har du derimot plakater igjen fra i fjor – heng dem gjerne opp på butikken, på korpset eller andre egnede steder!

Har du spørsmål om markeringen, materiellet eller om dagen generelt, ta kontakt på post@frelsesarmeen.no


RELATERTE SAKER