Rusfri dag nett NY

Bli med på Rusfri festdag 8. juni!

Rusfri dag arrangeres endelig uten koronarestriksjoner. I år skal dagen samtidig brukes til å gjøre stas på Frelsesarmeens frivillige.

• Foto: Mette Randem / Video: Hanne Rebecca Nilsen
Sist oppdatert:

Samfunnet har åpnet etter to år med pandemi, det går mot sommer og sol. Frelsesarmeen tilbyr gode rusfrie tiltak og rusfrie arenaer, og mange fantastiske frivillige hjelper til i arbeidet. Det gir grunn til å feire. I år har Rusfri dag derfor fått temaet Rusfri festdag – det er mye å feire!

Frivillighetens år og «VÅR DAG»

Frelsesarmeen har arrangert Rusfri dag 8. juni hvert år siden 2011, i solidaritet med mennesker som strever med rus og deres pårørende, og for å vise at rusfrihet også er frihet fra skade og utrygghet. Hvert år har dagen et eget tema. I år er det også frivillighetens år. Som del av det har alle organisasjonene som er med i Frivillighet Norge valgt seg en dag som er «Vår dag» for å feire de frivillige.

– I Frelsesarmeen er jo 8. juni allerede en spesiell dag som markeres rundt i landet. Derfor var det naturlig å koble det sammen med «Vår dag», sier frivillighetskoordinator i Frelsesarmeen, Nathalie Sturim.

– Vi oppfordrer nærmiljøkirker og enheter over hele landet til å ha egne arrangementer for å markere dagen. Vi ønsker å hedre og feire alle våre viktige frivillige!

I Oslo-området kan alle korps og enheter som vil koble seg på en felles feiring av Rusfri dag på Kommandør T.I. Øgrims plass. Hit inviteres alle frivillige til en lavterskel gatefest, med mat og drikke, taler og muligheter til å bli kjent med andre frivillige.

– Vi håper alle tar med seg en venn eller to. Etter to år med pandemi er det færre som stiller opp som frivillig i Norge, også i Frelsesarmeen. Vi har en stor jobb å gjøre med å rekruttere flere. Denne dagen kan også gi mulighet til å bli litt kjent med bredden av tilbud man kan engasjere seg i hos oss, sier Nathalie.

Solidaritet og frihet

Med Rusfri dag slår Frelsesarmeen ikke minst et slag for solidaritet med dem som strever med egen eller andres rus ved å fokusere på at dette er en rusfri fest.

– Det at festen er rusfri, gjør at absolutt alle er like velkomne, barn, ungdom, eller de som strever med rus, kan være med på festen. Etter to år med koronarestriksjoner er gode møteplasser kanskje viktigere enn noensinne. Dette er en fin mulighet til å feire frivilligheten og gode, rusfrie arenaer, og at vi forhåpentligvis går en fin sommer i møte, sier Nathalie Sturim.

Les mer her


RELATERTE SAKER