IMG 0400

Streik fra lørdag

Bakkegaten i Bergen og barnehagene er rammet.

Sist oppdatert:

Oppdatering lørdag 9.1: Partene kom dessverre ikke til enighet i løpet av natten og den varslede streiken er dermed en realitet.

Torsdag 7. januar startet meklingen mellom Fagforbundet og NHO etter at forhandlingene ble brutt i høst. Tariffavtalen det strides om er overenskomst 453 som omfatter ansatte i private og ideelle behandlingsinstitusjoner innen rus, psykiatri, barnevern, pleie og omsorg og barnehager.

Dersom meklingen ikke fører fram, vil det bli streik fra lørdag. Fagforbundet har i første omgang varslet at de vil ta ut 80 medlemmer i streik fra lørdag. Av disse er hele 31 ansatt i Frelsesarmeens barnehager og 3 i Frelsesarmeens rusomsorg.

Gode lønns- og arbeidsforhold

- Frelsesarmeen er opptatt av å ta godt vare på sine ansatte, sier assisterende kommunikasjonssjef, Andrew Hannevik i Frelsesarmeen. - Vi tilbyr gode lønns- og arbeidsforhold i en helhet av lønn, tillegg, forsikringer, pensjon og andre goder. Vi respekterer spillereglene i arbeidslivet og avventer resultatet av meklingen. Vi håper at partene kan komme til enighet uten å måtte ty til streik. Særlig bekymret er vi over at barnehager – som man sammen med skoler nå vektlegger sterkt å holde åpent under pandemien med tanke på barnas behov – blir rammet.

Pressekontakt: Andrew Hannevik, 920 921 42


RELATERTE SAKER