Frelsesarmeen logo

Oppdatering fra sentralt beredskapsteam

19. juni 2020

Sist oppdatert:

Det nærmer seg sommerferie – og sommeraktiviteter for barn, unge og familier. Mye godt arbeid gjøres nå rundt i Frelsesarmeen for å gjennomføre flotte aktiviteter på trygge måter.

Nytt denne uken – Prosedyre for sommeraktiviteter

Mer enn 2000 personer får tilbud om sommeraktiviteter i regi av Frelsesarmeen fra sør til nord. Ledere for disse aktivitetene har vært med på gjennomgang av smittevernregler og en egen prosedyre Sommeraktiviteter for barn, unge og familier finnes nå i KS.

Prosedyren er basert på myndighetenes unntaksregler for sommeraktiviteter for barn, unge og familier og gjelder ikke andre typer arrangement.

Medbrakt mat og drikke på samlinger

Det er et ønske å kunne samles og spise sammen. For at det skal foregå i trygge former har vi følgende felles retningslinjer:

-Mat og drikke medbringes av hver enkelt. Det kan ikke deles på tvers av husholdninger.

-Det skal ikke deles utstyr og tilbehør; grillklyper, ketchup osv., Grill er i seg selv uproblematisk, men det er vanskelig å holde avstandsregler når mange skal dele samme grill. Dersom man har tilstrekkelig med griller og tilstrekkelig avstand imellom personer er grilling OK.

Bakgrunnen for dette er ikke at virus smitter via mat, det mener Mattilsynet det ikke gjør. Derimot er det basert på hovedprinsippene om å unngå kontaktpunkter ved for eksempel deling av utstyr og å holde tilstrekkelig avstand. Det er utfordrende å servere mat til et større antall personer i tråd med smittevernreglene.

Når Frelsesarmeen arrangerer samlinger er dette offentlige arrangement og reglene for disse gjelder. Også når det er færre enn 20 personer. Det betyr at deltakere skal registreres og maks antall skal ikke overstige 200.

Nye og oppdaterte prosedyrer

Følgende prosedyrer er nye i KS HMS 2.0 Koronaberedskap i FA

-Sommeraktiviteter for barn, unge og familier

Høsten 2020

Det er nå åpent for arrangementer med opptil 200 personer, i den grad det lar seg gjøre med en meters avstand i lokalet. Smittevernreglene for øvrig er de samme vi hittil har hatt, inkludert det som har med matservering å gjøre.

Smitte og karantene

Det er rapportert ett nytt bekreftet smittetilfelle siden forrige oppdatering.

Det er viktig at alle følger reglene for forkjølelsessymptomer og karantene – og hygiene, slik at vi holder disse tallene så lave som mulig.

Smitten har hittil vært lav – det er ingen selvfølge at det forblir slik.

Prosedyrer oppdateres fremdeles kontinuerlig – alle må holde seg oppdatert på Kvalitetssystemet.

Sentralt beredskapsteam kan kontaktes ved spørsmål på sentralberedskap@frelsesarmeen.no


RELATERTE SAKER