Tre ungdommer er utendørs og hygger seg. Bildet er satt sammen med logoen Rusfri dag 8. juni og teksten: I kveld er det lovå være edru.

Rusfri dag 8. juni

Årets markering blir heldigital. Lurer du på hvordan du kan delta?

Sist oppdatert:

Med Rusfri dag setter Frelsesarmeen hvert år søkelys på hva rusmidler gjør med oss, og oppfordrer folk til å avstå fra alkohol og annen rus. Over hele landet ønsker vi hvert år at folk skal møte gode ambassadører og ildsjeler som ønsker folk god Rusfri dag og en god sommer. Dessverre må vi vente enda et år med å møtes fysisk i gater og på torg, men vi markerer det digitalt på ulike måter – litt avhengig av hvilke sosiale medie-plattformer vi er på.

Dagen er som før en dag for solidaritet og ansvar, og med Rusfri dag ønsker vi å vise at rusfrihet også er frihet fra skade og utrygghet.

I kveld er det lov å være edru!*


I 2021 har Frelsesarmeen valgt å ha omtanke for og vise solidaritet med de yngre voksne. Mange unge (og voksne) har slitt mye med ensomhet under pandemien, og hvis samfunnet åpner mer og mer opp, vil sommeren være svært etterlengtet for oss alle.

De aller fleste gleder seg denne våren veldig til egen russefeiring og når høsten kommer, til fadderuke. Alkohol er ofte med på fest, og det kan vise seg ikke å være like gøy for alle.

Det er flere enn tenåringsforeldrene som gruer seg til drikkepresset mange opplever som ungdom eller ung voksen. Kanskje har man opplevd å angre på det som skjer «i fylla», eller opplevd at man ikke klarer å stoppe i tide?

*Drar du kjensel på linja «I kveld er det lov å være ...?» Den er inspirert av en russelåt som TIX ga ut i 2015 (Sjeiken). Mange unge har et forhold til denne teksten. Vi har derimot, og med glimt i øyet, tatt en vri på siste ord i setningen.

90 prosent av alle akutte konsultasjoner for barn og unge under 24 år på legevakta i Oslo (2018) skyldtes rusmiddelforgiftning.
– Kilde: Av-og-til

RELATERTE SAKER