Offiser

Verdens beste jobb

Anne-Grethe Amland ønsker at enda flere skal få oppdage at det å tjene Gud som offiser i Frelsesarmeen er en fantastisk måte å leve livet sitt på.

• Foto: Frelsesarmeen I Johannes Worsøe Berg
Sist oppdatert:

Anne-Grethe Amland er som kjent ny aspirantkoordinator i territoriet fra og med 1. mars 2021. Anne-Grethe har vært offiser i 24 år, og mener selv at hun har verdens beste jobb. – Kanskje ikke den enkleste jobben, men definitivt den beste, sier hun med et smil. – Derfor er det å få oppgaven som aspirantkoordinator både en drøm og et bønnesvar, understreker hun, jeg brenner for at andre skal få tjene Gud med livet sitt, at de skal komme i funksjon og kjenne at de fungerer i kallet sitt til tjeneste.

– Gjennom min nye jobb som aspirantkoordinator kan jeg få jobbe med ting som ligger veldig nært til hjertet mitt: Veiledning, mentoring, trening og det å legge til rette for at andre mennesker skal få leve ut kallet sitt til å tjene Gud, forklarer hun.

Oppfølging og veiledning

I arbeidet som aspirantkoordinator vil Anne-Grethe jobbe tett på lag med aspirantkontaktene i divisjonene, på Island og Færøyene. – Vi skal være til stede for, og møte dem som sier de har et kall til tjeneste som offiser i Frelsesarmeen, understreker hun.

Hun er tydelig på at offisersutdannelsen handler om mer enn to år på offisersskolen. – Det jobbes med nye verktøy og systemer for kartlegging i søknadsprosessen og for veiledning, trening og oppfølging gjennom aspirantperioden, forteller Anne-Grethe og legger til at de vil jobbe tett med offisersskolen og løytnantsutdannelsen for å lage et helhetlig løp fra den første kontakten, gjennom aspirantperioden, offisersskolen og de første fem årene som offiser.

Gud har bedre fantasi enn meg

Sammen med sin mann Ørjan har vært leder på korps i Mandal, Moss, Voss, Bergen og nå i Stavanger. De var også i noen år barne- og ungdomssekretærer i vestre divisjon

– Gjennom offiserstjenesten får jeg utviklet alle sider av meg selv. Forrige general sa en gang at «Gud har mye bedre fantasi enn meg,» og det har jeg virkelig fått oppleve gjennom årene som offiser, sier hun. – Mulighetene til tjeneste er mange, og for meg er det å være korpsleder midt i blinken. Jeg opplever at de tanker, visjoner og drømmer jeg har hatt for tjenesten i min tid som offiser har blitt tatt på alvor og gjort det mulig for meg å følge mitt kall, understreker hun.RELATERTE SAKER