Gatefotball
Aktivitet endrer liv – gjennom gatefotball får mange ny tilhørighet, mestring og fellesskap.
Frelsesarmeens rusomsorg møter mange mennesker som står i vanskelige- og ofte fastlåste situasjoner. Vi erfarer at flere ikke får nødvendig støtte og oppfølging, spesielt i sårbare overgangsfaser.
Her er et godt ettervern og tilgang på rusfrie arenaer, som gatefotball, en viktig suksessfaktor for å mestre hverdagen.
Vi ser at slike tilbud har stor betydning, som utløser håp og tro på endring i positiv retning. Vi jobber etter anerkjente faglige metoder, hvor lagspill er vår tilnærming i møte med deltakerne.
Aktivitetstilbudet handler om å gi mennesker som trenger det et nettverk og å hjelpe dem å finne veien tilbake til et rusfritt liv. Vi kan vise til gode resultater og rusfrie liv gjennom våre tiltak– Frode Woldsund, leder for rusomsorgen i Frelsesarmeen
Hvem er spillerne?
Frelsesarmeens gatefotball er et lavterskeltilbud for bostedsløse, personer med rusproblemer, tidligere innsatte og andre sårbare grupper.
Vi jobber etter anerkjente faglige metoder, hvor lagspill er vår tilnærming i møte med deltakerne.
Vi har både herre- og kvinnelag, og har rundt 1200 spillere på landsbasis – hvorav rundt 200 spillere er kvinner. Frelsesarmeens gatefotball har et nettverk av 25 lokale klubber, fordelt på fem soner rundt om i landet.
NM i gatefotball er en årlig turnering som samler rundt 400 gatefotballspillere fra hele landet. I tillegg har vi Gateligaen. Dette er et seriespill bestående av kvartalsvise dagsturneringer. Basert på disse to turneringene gjøres det uttak til landslaget i gatefotball.
Landslaget deltar hvert år i Nordisk Mesterskap og i The Homeless World Cup (VM).
Lokalt og nasjonalt samarbeid
Frelsesarmeens gatefotball mottar støtte fra Helsedirektoratet. Noen av de lokale klubbene mottar også støtte fra kommuner, stiftelser og andre.
Vi samarbeider med kommuner lokalt, hvor vi ønsker å innpasse gatefotballtilbudet som en del av vårt kommunale samarbeid. Det er mangel på gode miljø og aktivitetstilbud over hele Norge.
Vi jobber for å styrke ettervernstilbudet, fordi vi ser at slike tilbud bidrar til å hjelpe mennesker tilbake til samfunnet og reduserer risikoen for tilbakefall til rus og/kriminalitet.
Frelsesarmeen er offisiell samarbeidspartner med Homeless World Cup og er ansvarlig for det norske landslaget i gatefotball.
Hvorfor støtte gatefotball?
Forskning viser at gatefotball bidrar positivt på veien ut av rus.
Vil du bli gatefotballspiller?
Hos oss spiller vi hverandre gode, med det utgangspunktet du har.
Gatefotball som tilnærming
Brukermedvirkning blir en naturlig del av vår samhandling, hvor trenere og spillere er på samme lag med felles mål.
NM i gatefotball og gateliga
Årlig deltar 400 spillere i NM i gatefotball. Man kan bli tatt ut til landslaget ved å spille i NM eller i Gateligaen.
Landslag og VM i gatefotball
Det norske landslaget i gatefotball deltar årlig på VM for hjemløse.
Kontakt Frelsesarmeens gatefotball
Vi har tilbud om gatefotball fra Kristiansand i sør til Vadsø i nord.
RELATERTE SAKER
-
Tønsberg og Kristiansand er norgesmestere i gatefotball
Årets viktigste norgesmesterskap ble gjennomført i strålende sommervær den siste helgen i mai.
-
«Stedet» er stedet!
– Jeg takker Frelsesarmeens rusomsorg for at vi kan betjene Bergens borgere, sa enhetsleder Suzette Miller da konseptet Stedet nylig åpnet «filial» i byen.
-
Fra rus til nettsus
Det er noe magisk med fotball. Samspill, glede, seire og innsats. For noen en meningsløs lek med ball. For John og Tina: Veien til et nytt liv. I samarbeid med Frelsesarmeen.