Skjermbilde fritidserklæringen 2022 08 12 094040

Signerte fornyet fritidserklæring

Frelsesarmeen forplikter seg dermed på nytt, sammen med regjeringen, KS, frivilligheten og andre aktører, til å jobbe for at alle barn kan delta i fritidsaktivitet med andre.

• Foto: Foto: Skjermbilde av Fritidserklæringen
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

– Tilgang på fritidsaktiviteter bidrar til inkludering og forebygger ensomhet og utenforskap. At alle barn og unge, uansett bakgrunn, kan delta i fritidsaktiviteter og sosiale møteplasser er et viktig mål som vi må løse i fellesskap. Derfor vil regjeringen fornye fritidserklæringen, sa barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) da partene møttes til signering torsdag 11. august.

Frelsesarmeens sosialsjef, Lindis Evja, signerte på vegne av Frelsesarmeen, slik hun også gjorde da erklæringen kom til i 2016.

– Fritidserklæringen er viktig for barn og familier som Frelsesarmeen er i kontakt med. Mange sårbare familier har vanskeligheter med å prioritere aktiviteter for barna på grunn av økonomi. Viljen fra regjeringen til å bygge ned terskler for at alle barn skal kunne delta i minst en organisert aktivitet, og at det legges stor vekt på at dette ikke er mulig uten medvirkning fra frivillige organisasjoner. Det er et stort å viktig mål som også Frelsesarmeen vi bidra til å få til, sa Evja.

Du kan lese hele fritidserklæringen her.

Bilde av Frelsesarmeens sosialsjef, Lindis Evja, som signerte Fritidserklæringen på vegne av Frelsesarmeen.
Frelsesarmeens sosialsjef, Lindis Evja, signerte Fritidserklæringen på vegne av Frelsesarmeen.