Tre kvinner fra Frelsesarmeen deler ut mat og poser til folk som kun vises som skygger i bakgrunnen.
STØTTE: Frelsesarmeen møter mange mennesker gjennom hele året som sliter med psykisk uhelse på grunn av økonomi. I jula forsterkes ofte ensomhet og utenforskap ytterligere.

Hver sjette nordmann er ensom i jula

Mange nordmenn mener jula gir dem psykisk uhelse i stor grad. Det som skal være en hyggelig og sosial tid er for mange preget av mer ensomhet, indre uro og søvnløshet. I tillegg mangler 1 av 10 penger til helt vanlige levekostnader.

• Foto: Mette Randem / Tekst: Håkon Løtveit
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
For mange kan jula være en spesielt vanskelig tid. Det kan handle om en tom stol på julaften, en familie i oppløsning, rusproblematikk, vold, dårlig økonomi, vanskelige relasjoner eller mangel på relasjoner.
– Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen
Frelsesarmeen har en rekke aktiviteter gjennom julehøytiden og anbefaler folk å sjekke med våre kirker og nærmiljøsentre for å se om det skjer noe du kan være med på der du bor.
– Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen
Kvinne som klemmer en annen kvinne. I forgrunnen står et tent stearinlys, i bakgrunnen et pyntet juletre.

Barnefamilier dropper måltider og familiebesøk i jula

Flere enn hver tredje forelder svarer at jula kommer til å bli vanskeligere i år på grunn av dårligere økonomi og mange klarer ikke skjerme barna. Det kommer frem i en ny undersøkelse utført av Opinion for Frelsesarmeen.

Økonomien rakner