Møter på tvers i nærmiljøkirka

Slik blir den nye nærmiljøkirken på Ensjø

– Ofte ender man med å ha venner som er litt like seg selv, men i en kirke møtes mennesker på tvers av egne nettverk, forteller Frelsesarmeens kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg. Nå etablerer Frelsesarmeen en ny møteplass for lokalbefolkningen på Ensjø, hvor mennesker med ulik bakgrunn og kultur kan møtes.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Når Frelsesarmeen tar med seg hovedkontoret sitt fra sentrum til Ensjø, blir en ny nærmiljøkirke en del av tilbudet til lokalbefolkningen. Målet er å skape en inkluderende møteplass for hele Ensjøs befolkning, med et rikt aktivitetstilbud for mennesker i alle aldre.

– En nærmiljøkirke hadde ikke levd opp til navnet sitt hvis den ikke også tilbød grunnleggende tilbud som gudstjenester og ulike møteplasser hvor man kan stille de store spørsmålene i tilværelsen, få en stille stund, tenne et lys eller møte noen å snakke med, forteller kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

– Vi kommer med en nærmiljøkirke og alt kirken fører med seg i livets ulike stadier, enten det er konfirmasjon, bryllup og bisettelser, eller behovet for noen å snakke med. Ofte ender man med å ha venner som er litt like seg selv, men i en kirke møtes mennesker på tvers av egne nettverk. Den bringer mennesker fra ulike grupper av samfunnet sammen, og skaper fellesskap som man kanskje ikke trodde man skulle bli en del av, forteller Smith-Solevåg.

Slik blir den nye nærmiljøkirken på Ensjø – se video her.