Svein Olav 7901beh

Takk for at du redder liv!

Takket være gode givere som deg kan flere få en meningsfylt hverdag og et rusfritt nettverk. Svein Olav er en av dem som har syklet seg tilbake til livet etter mange år med rusproblemer.

• Foto: Mette Randem / Kristianne Marøy
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Fjoråret kom med mange triste tall. Rekordstore overdosedødsfall er ett av dem. Medfølelse for dem som mistet livet, barnet sitt, mor, far eller nær relasjon er stor. Det er for mange tapte liv til rus. Og vi kunne mistet enda flere hvis livreddende arbeid, behandling eller ettervern var helt fraværende.

Men du er en livredder. Her er grunnen:

I skrivende stund samles over 400 mennesker til NM i gatefotball. Mennesker med rusutfordringer, som du har vært med på å skape en bedre hverdag for, har etter mange utsettelser endelig mulighet til et mesterskap og et etterlengtet fellesskap. Noen tar fly for første gang. Andre har aldri sovet på hotell.

Det mange av oss tar for gitt, har vært utenkelig for mange. Før nå.

Jublende kvinnelig fotballspiller får medalje
For spillerne er gatefotball mer enn bare fotball. Det er livsviktig.

Mennesker som kommer ut av rusbehandling trenger ofte nye, rusfrie nettverk og en meningsfylt hverdag som tar tankene vekk fra rus og rastløshet. Dette tilbudet er for fraværende i Norge.

Skaper livsviktige arenaer

Derfor er vi svært takknemlig for at du er med på å gi nettopp dette. Når du gir, er du med og skaper livsviktige arenaer og fellesskap som gatefotball, seiling, sykling – eller rett og slett væresteder med gode felleskap og vennskap i trygge rammer.

Gjennom din gave gir du fellesskap der mange kan møte likesinnede med gode aktiviteter som er mer enn bare et fritidstilbud. For svært mange er dette livsviktig. Bare gjennom gatefotball-­tilbudet kommer over 800 unike spillere på trening årlig. Og uten deg hadde ikke det vært mulig.

Takk for at du er en livredder!

To fotballspillere klemmer
Etter endt rusbehandling er det avgjørende å ha et godt ettervernstilbud. Rusfrie arenaer og gode fellesskap er livsviktig, og det kan vi skape takket være deg!