Konfirmasjon frelsesarmeen døbak
Alt om vårt arbeid med barn og unge

Konfirmasjon, Templet Oslo

Konfirmasjon i Frelsesarmeen er et åpent tilbud til alle. Det kreves ikke noen tidligere tilknytning eller formelt medlemskap for å kunne stå til konfirmasjon hos oss.

Hva er konfirmasjon i Frelsesarmeen?

Konfirmasjonstiden er en tid for refleksjon og opplevelse. Konfirmasjonstiden gir mulighet til å utforske livets viktige spørsmål sammen med andre.

I konfirmasjonstiden har du mulighet til å:

  • lære mer om hva som står i Bibelen
  • prate om kristen tro og hva det betyr for deg
  • bli kjent med Frelsesarmeen
  • delta i gudstjenester
  • bli bedre kjent med deg selv
  • engasjere deg i Frelsesarmeens arbeid

Konfirmantundervisningen.
Konfirmantundervisningen vil foregå i Templet sine lokaler i Oslo Sentrum. Det vil bli samlinger annenhver uke og det hele starter 14. September. Da er det undervisning hvor vi snakker om kristendommen, etikk og Frelsesarmeen. Vi er da også med på ungdomsklubben etter undervisningen. Dette gjør vi så konfirmantene kan bli bedre kjent med de andre ungdommene i menigheten, samt for å gjøre det morsommere å komme på undervisningen. Til Undervisningen vil konfirmanten få en konfirmantbibel av menigheten. Denne blir utdelt på Gudstjenesten hvor konfirmantene blir presentert.

Konfirmantuka holdes på Frelsesarmeens konferansesenter på Jeløy, Moss i høstferieuken.
Konfirmantuka inneholder mye etikk-undervisning om for eksempel menneskeverd, rus, sex og samliv, bistand, identitet m.m
I tillegg får konfirmanten et introduksjonskurs om Frelsesarmeen, showkveld, morsomme og utfordrende aktiviteter som f.eks klatrepark m.m.
Konfirmantuka er obligatorisk og er inkludert i konfirmant-kontingenten.

Vi reiser til London i vinterferien 2024.
Der tar vi turen til øst-London og får sett hvor Frelsesarmeen startet sitt arbeid. Vi besøker Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter. Det blir også mye moro som musikal, musikal, shopping og "sightseeing".
Turen er frivillig, og kommer i tillegg til konfirmantkontingenten. Konfirmantene gjør dugnad gjennom året for å få inn midler til turen, slik at den skal bli så rimelig som mulig.

Konfirmasjonsdagen
Konfirmasjonsdagen markeres med en høytidelig gudstjeneste på Frelsesarmeen sammen med familie, venner og menigheten. Gudstjenesten inkluderer en samtale mellom offiseren/konfirmantlæreren og konfirmanten, og en forbønnshandling.