Teisentoppen

Et godt sted å være liten

I august åpner Frelsesarmeen Teisentoppen barnehage i Oslo. Her skal opptil 214 barn tilbringe gode dager i et bygg som byr på mange spennende muligheter.

• Foto: (Illustrasjon) FEAS / Tekst: Stine Frimann / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 25
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

– Vi åpner gradvis, men på sikt vil barnehagen ha 214 plasser og rundt 50 ansatte. Barna som tidligere har gått i Regnbuen barnehage skal nå gå her, i tillegg til nye barn, forteller leder for Frelsesarmeens barnehager, Annette Gilbrant.

Den nye barnehagen har tre etasjer å boltre seg på. De minste barna får første etasje for seg selv. De har også sitt eget uteområde og egen inngang, slik at det blir trygt og godt å være blant de minste.

– Det er et stort og flott bygg, vi får blant annet egen gymsal og et amfi der barna både kan ha forestillinger og leke konsert. På den andre siden av lekeplassen, ligger Teisen Omsorg +, omsorgsboliger for eldre – et tilbud som også blir drevet av Frelsesarmeen. Her kan det bli mange spennende synergieffekter, hvor barn og eldre kan ha glede av hverandre.

Dette arbeidet er veldig spennende, og vi er veldig takknemlig for at vi har fått midler fra Julegryta for å prøve ut denne måten å støtte familiene på!
– Annette Gilbrant

Akkurat hvordan samspillet på tvers av generasjoner vil se ut, er ikke fastlagt enda, men de ser på mange muligheter.

Vi har blant annet tenkt å ha bærbusker og plantekasser hvor barn og eldre kan så og høste sammen, og barna vil helt sikkert gå over til de eldre og synge og opptre innimellom.

Egen familiekonsulent

Frelsesarmeen driver til sammen fire barnehager. Som alle andre deler av Frelsesarmeen, jobber også barnehagene under slagordet «Suppe, såpe, frelse». Det innebærer blant annet at barna her får kunnskap om kristen tro.

– Vi forkynner ikke i barnehagene. Men vi formidler blant annet bibelhistorier og kristne verdier til barna, og vektlegger de kristne høytidene.

«Såpe» i slagordet handler om verdighet. I barnehagene innebærer det blant annet at alle blir sett som den de er.

For at barn skal ha det bra, må også familien ha det bra. Derfor får Teisentoppen en egen familiekonsulent, som skal jobbe spesielt med familiene i barnehagen.

– Familiekonsulenten er tilgjengelig for foresatte som har behov for hjelp eller støtte. Det kan være alt fra foresatte som trenger en prat, til familier som trenger hjelp til å finne en løsning når de ikke har råd til parkdress, eller de som trenger hjelp til kontakt med for eksempel Nav. Vi kan også koble familier opp mot andre tilbud i Frelsesarmeen der det er aktuelt, for eksempel Home-Start Familiekontakten eller Familiebosatt. Dette arbeidet er veldig spennende, og vi er veldig takknemlig for at vi har fått midler fra Julegryta for å prøve ut denne måten å støtte familiene på!

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent