Generalen og bærekraft

Vi må fremme en «bærekrafts-kultur»

Frelsesarmeen har forpliktet seg på FNs bærekraftsmål, og har nå publisert en erklæring om bærekraft og miljø.

Sist oppdatert:

I en ny erklæring – International Positional Statement (IPS) - lover Frelsesarmeen å fremme en «bærekrafts-kultur» og krever at det umiddelbart iverksettes tiltak for å adressere og bekjempe nedbrytningen av miljøet. Erklæring om «omsorg for miljøet» gir en sterk og overbevisende beskrivelse av de katastrofale ødeleggelsene menneskers handlinger har påført Guds skaperverk.

Uttalelsen, som er godkjent av general Brian Peddle, sier: «Frelsesarmeen anerkjenner ødeleggelsene av miljøet som et av de mest presserende spørsmålene verden står overfor i dag ... konsekvensene berører i uforholdsmessig stor grad de mest sårbare, spesielt hva angår helse, levebrød, ly og mulighet til å ta valg. Menneskehetens overlevelse avhenger av helsen til hele økosystemet.»

Krever handling på alle nivåer

Frelsesarmeen forplikter seg til bærekraftig miljøpraksis, og skriver videre:

«I tillegg til erfaringene vi allerede har gjort, anerkjenner Frelsesarmeen også de vitenskapelige bevisene som krever handling på alle nivåer nå».

Uttalelsen, som også inneholder forslag til hva vi kan gjøre som enkeltpersoner, vil bli oversatt til norsk. Inntil videre kan den leses på engelsk her.

Les mer om Frelsesarmeens engasjement for bærekraftsmålene her og her.

illustrasjon FNs bærekraftsmål

RELATERTE SAKER