Foto: Fire gutter av afrikansk opprinnelse i båt innover mot rådhuskaien i Oslo. De står med ryggen til i grønne drakter. Alle har på seg svarte hettegensere der det står "Homeless World Cup, street soccer, Oslo Norway 2017.
BRED DELTAKELSE: Under VM i gatefotball på Rådhusplassen i Oslo i 2017, deltok lag fra hele verden. Disse gutta fra Sør-Afrika hadde gått igjennom mye for å komme hit – en reise som handler mer om å finne en bedre framtid enn å vinne en turnering. • Foto: Silje Eide
Alt om vårt arbeid med gatefotball

Landslag og VM i gatefotball

Lag fra alle verdenshjørner deltar under VM for hjemløse. Hit drar også Det norske landslaget i gatefotball. Frelsesarmeen har søkt om å få arrangere VM igjen til neste år.

Det årlige norgesmesterskapet, og muligheten for å bli tatt ut på landslaget, er en motivasjon gjennom hele året for å klare å holde seg rusfri.
– Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg
«Jeg sluttet å ruse meg den dagen jeg fikk telefonen om at jeg var tatt ut til landslaget i gatefotball, og har holdt meg rusfri siden det.»
– Cathrine, trener på landslaget i gatefotball og sitt lokale lag
Filmplakat: Viser flere av fotballspillerne sammen med en eldre herre i dress med svarte, markante briller.
EN NY SJANSE: I "The Beautiful game" spiller Bill Nighy (i midten med briller) Micheal Ward. Som manager for Englands gatefotballag tar han gutta med til Italia i håp om å vinne Homeless World Cup. Foto: Netflix Film