Sokker som varmer

Sokker som varmer er et prosjekt og et samarbeid som vi er utrolig stolt av og som varmer mer enn kalde føtter. I snart 10 år har ukebladet Familiens trofaste lesere rundt omkring i landet strikket ullsokker som blir gitt til brukere av Frelsesarmeens ulike tiltak.

Bakgrunnen for samarbeidet var at Ukebladet Familien engasjerte sine lesere i en strikkeaktivitet. Frelsesarmeen ble valgt som partner, da vi sårt trenger varme klær til våre brukere av tiltak, aktiviteter og institusjoner i hele landet.

Bidragsyterne er Familiens lesere som er veldig flinke og særs interessert i håndarbeid, deres bidrag er hjemmestrikkede sokker av ypperste kvalitet både av materiale, utførelse og design.

Siden prosjektets start i 2014 har leserne blitt oppfordret til å strikke sokker i alle størrelser og sende inn til Frelsesarmeen. 13 000 sokkepar kom inn bare det første året og rekordåret var 2017 med 14.000 innsendte sokkepar. I tillegg til sokker kommer det også inn votter, luer og gensere. Til sammen er det kommet inn over 100 000 sokkepar.

Det er helt overveldende og rører oss langt inn i sjela. Det som startet som en strikkeaktivitet med varighet på noen måneder, endte med et prosjekt som betyr veldig mye for veldig mange.

Mange involverte

Prosjektet involverer flere aktører i vår verdikjede. Brukere av Frelsesarmeen, både tidligere rusmisbrukere og folk i aktiv rus, jobber i prosjektet med sortering og levering via arbeidstiltaket Jobben og budfirmaet De ti bud under Frelsesarmeens rusomsorg.

Vi er overveldet over alle bidragene som er kommet inn i løpet av disse ti årene – og som fortsetter å strømme på.
– Frelsesarmeen & ukebladet Familien

Sokkene deles blant annet ut til mennesker med rusproblemer, innsatte i fengsel og til familier som trenger det. Frelsesarmeens lokale tiltak og institusjoner landet rundt kan be om det antall sokker de trenger til sin utdeling, og dette er blitt et veldig populært!

Sokkene varmer helt konkret føttene, men det varmer også mottakerens hjerter. Det å vite at noen har hatt dem i tankene, da sokkene ble strikket – det betyr mye!

Håper du er med videre

Ukebladet Familien har arrangert strikkekonkurranser, strikkekafeer og har laget et eget magasin: Sokker som varmer. Det er til og med laget en egen oppskrift til Frelsesarmé-sokken.

Prosjektet har også en egen Facebook-side med over 3000 følgere.

Vi er overveldet over alle bidragene som er kommet inn i løpet av disse ti årene og som fortsetter å strømme på. De flinke strikkerne over hele landet holder liv i prosjektet Sokker som varmer.

Følg med på denne nettsiden og Facebook-siden Sokker som varmer for nyheter, aktiviteter og alt engasjement som foregår i det hjertevarme prosjektet Sokker som varmer.

I Stock 471108179

Vi tar imot sokker og andre strikkeplagg på denne adressen:

Kommandør T.I. Øgrims plass 4
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0133 Oslo

Merk pakken: Sokker som varmer


RELATERTE SAKER