Illustrasjon: Arkitekttegning av inngangsparti på bygg i gul murstein.
INKLUDERENDE NABO: Frelsesarmeens nye kirke og nærmiljøsenter på Ensjø kan boltre seg over fire etasjer; med storsal og lillesal plassert på bakkeplan, rett innenfor kafeen som også kan brukes til kirkekaffe og andre aktiviteter. Håpet er å skape en møteplass for nærmiljøet.

Velkommen inn i Frelsesarmeens nye storstue

Våren 2025 åpner Frelsesarmeen dørene for lokalmiljøet på Ensjø i Oslo. Alle barn, unge, voksne og eldre er velkommen inn.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Illustrasjon: Arkitekttegninger i farger av et stort murbygg som består av en eldre del i rød murstein og en nyere del i gul murstein.
INNFLYTTINGSKLART VÅREN 2025: Slik skal Frelsesarmeens nye senter etter planen se ut når det er ferdig. Bygget blir i overkant av 6000 kvadratmeter stort. De to bygningsdelene i rød og gul murstein skal sammenføyes med et glassbygg. Ensjø T-bane til venstre i bildet. Illustrasjon: Arcasa Arkitekter
Foto: Mann i uniform fra Frelsesarmeen. Han har skjegg, kort hår og smiler.
LEDER PROSJEKTET: Kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg er også prosjektleder for Ensjø. Han har derfor hatt mange møter med de eksterne bidragsyterne: Höegh Eiendom (byggherre), Arcasa (arkitekt), AF Byggfornyelse (entreprenør), Ace Creative (interiørarkitekt) og First Mover Group (flytterådgivere). Foto: Mette Randem
Illustrasjon: To arkitekttegninger ved siden av hverandre.
Illustrasjon: To arkitekttegninger ved siden av hverandre.
NYTT TREFFSTED: – Den åpne kafeen på bakkeplan, med store vinduer og uteservering som glir utover plassen utenfor, skal gi hjerteslag som merkes både i bygget og i boligblokkene rundt, sier prosjektleder Geir Smith-Solevåg.
Foto: Middelaldrende ektepar i uniformer fra Frelsesarmeen poserer på bilde tatt ute i en gate.
FORVENTNINGSFULLE: Kommandørene Knud-David og Lisbeth Welander gleder seg til nybygget på Ensjø står klart.
Arkitekttegning innendørs.
ÅPENT STED: Illustrasjon fra mezzaninen over kafeen. Utenfor venstre billedkant er det åpent ned og store glassfasader. Bak til høyre er det aktivitetsrom for barn og unge. Inn til høyre foran mannen med barnet er kapellet – og innerst ser man inn i korpsets minglesone.
Arkitekttegning innendørs.
HØY GRAD AV GJENBRUK: Førsteprioritet er å gjenbruke møbler fra eksisterende adresse, men oppusset med materialer og utforming som ivaretar både helhet og komfort. Andreprioritet vil være å kjøpe møbler og interiør som har levd et liv før. Kun når det er helt nødvendig vil man anskaffe ting nytt.