Nytt HK artikkel 11

Frelsesarmeen planlegger satsning på Ensjø

Vil etablere senter med ny nærmiljøkirke, hovedkontor og tjenester for lokalmiljøet.

• Foto: Kristianne Marøy. Grafikk: Katrine Kjenne | Google Maps.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
– Frelsesarmeen vil være der folk er
– kommandør Knud David Welander, territorialleder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene
Kart over Oslo
Fra Jernbanetorget er det 5 minutter med T-banen til Ensjøveien 23B, som også ligger tett ved E6, buss og sykkelveier. Ensjøbyen er en del av Hovinbyen, Oslos største byutviklingsområde hvor det planlegges inntil 40.000 nye boliger og inntil 100.000 nye arbeidsplasser.
Kart Ensjø3
Fra Jernbanetorget tar T-banen 5 minutter, som gir kortere reisevei for dem som idag er vant med å gå opp til Kommandør T. I. Øgrims plass derfra. I luftlinje er det like langt fra Bussterminalen til Slottet som det er fra Bussterminalen til den nye adressen.
Nytt HK artikkel 2
Nytt HK artikkel 17
Nytt HK artikkel 25
Nytt HK artikkel 23
Ensjøveien 23B ligger i umiddelbar nærhet både av Ensjø T-bane, buss, sykkelveinett såvel som ærverdige Ensjø Hovedgård, som Frelsesarmeen har drevet tjenester for byens eldre utfra , i snart 100 år.
frivillig sammen grønland Terasia Fant
Aktiviteter for barn og unge er et satsningsområde i Frelsesarmeens planer på eiendommen, i tillegg til åpen kafé, forsamlingslokaler, gudstjenester og ulike felleskaps- og kulturtilbud for småbarnsforeldre, voksne og eldre.
Nytt HK artikkel 22
Nytt HK artikkel 24
Ensjøveien 23B vil etter utbyggingen bestå av et opprustet eksisterende kontorbygg samt et nybygg på parkeringsplassen ved siden av. Nybygget vil huse både forsamlingslokaler, kafé og andre tilbud som også vil komme lokalmiljøet til gode.
Nytt HK artikkel 4
Fra Frelsesarmeens Omsorg+-senter Ensjøtunet er det godt overblikk over den nye eiendommen. F.v. Jan Peder Fosen (leder for arbeidsgruppe nytt HK), kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg, territoriallederne Knud David og Lisbeth Welander, Bente S. Gundersen (styringsgruppens leder) og Knut Haugsvær (leder arbeidsgruppe ny nærmiljøkirke)
Frelsesarmeen er en fantastisk organisasjon med fine folk som vi verdsetter og har stor respekt for.
– Lars R. Kristiansen, daglig leder i Lerka Eiendom AS.
Pilestredet
Hovedkvarteret
Tredje adresse på 133 år. Ensjøveien 23B blir tredje lokasjon for Frelsesarmeens hovedkvarter i Norge. Fra 1888–1979 holdt man til i Pilestredet 22. Også da var det makeskifte – med Oslo kommune – på grunn av utbyggingen av ring 1. Kommandør T.I. Øgrims plass ble delfinansiert ved at man solgte ut eiendommen mot Akersgata til Postbanken. Dette er den eiendommen som nå eies av Höegh Eiendom, og som man ser på tvers i bakgrunnen av bildet.