
Spesialpris til fantastiske strikkere
Strikkerne til prosjektet Sokker som varmer fikk en velfortjent anerkjennelse da de vant en helt egen pris på Fundraisingskonferansen.
På årets fundraisingskonferanse ble juryens spesialpris tildelt 600 ildsjeler som i årevis har brukt tid og penger til å varme noen de ikke kjenner.
Hederspris som varmer
Fundraisingkonferansen er en viktig møteplass for norske innsamlere. Her deles kunnskap om teori, praksis og gode eksempler til etterfølgelse. I tillegg deles det ut priser til årets fundraiser, årets frivillige innsamler, årets kampanje og – noen ganger – en hederspris.
I år valgte juryen å gi hedersprisen til «Sokker som varmer» – de frivillige strikkerne som leser ukebladet Familien som har bidratt til Sokker som varmer-prosjektet for Frelsesarmeen.
Du visste ikke at du strikket disse sokkene til meg, men jeg setter utrolig stor pris på dem.– Gjest på Fyrlyset, Frelsesarmeens kontaktsenter i Oslo
Verdikjeden
Sokker som varmer involverer flere aktører i verdikjeden. Alle strikkerne registreres slik at de får en takk fra Frelsesarmeen hver gang de har sendt inn sokker.
Brukere av Frelsesarmeen ulike tilbud, både tidligere rusavhengige og folk i aktiv rus, jobber i prosjektet med sortering, registrering og levering via arbeidstiltaket Jobben og budfirmaet De ti bud organisert under Frelsesarmeens rusomsorg.
Sokkene deles blant annet ut til mennesker med rusproblemer, innsatte i fengsel, ensomme, eldre og til lavinntektsfamilier som trenger det. Frelsesarmeens korps (kirke og nærmiljøsentre) og institusjoner landet rundt kan bestille det de trenger til sine besøkende og det er venteliste på dette populære produktet.

Jeg er stolt av disse sokkene, de må være strikket av en veldig snill dame.– Gjest på Fyrlyset, Frelsesarmeens kontaktsenter i Oslo

Prosjektet har skapt et stort engasjement, stolthet og fellesskap med strikkekonkurranser og designkonkurranser arrangert av Ukebladet Familien, strikkekafeer og strikkeklubber, oppskrift på en Frelsesarmeen-sokk og et samlende nettverk på Facebook.
Betaler alt selv
Strikkerne betaler selv for garn og porto, dette er store summer for produktive damer som gjerne sender inn flere ganger i året i store kvanta. Sist sommer kjørte en mann helt fra Voss til Oslo for å levere to store sekker med strikketøy for kona! Før jul leverte en datter to sekker med strikk for sin 91 år gamle mor på Vestlandet.
Det er høy kvalitet på det som leveres inn. Avanserte mønster og kostbart garn vitner om stort engasjement. Vi får ofte håndskrevet brev til mottakeren og vaskeanvisning festet til plaggene, som viser omsorgen som ligger i denne aktiviteten. Ett år fant vi 100 kr i hvert sokkepar som en dame hadde strikket, som en ekstra gave og overraskelse til den personen som fikk sokken.
Velges med kjærlighet
Det er rørende å se våre brukere velge seg sokker eller votter etter farge, design og kvalitet. Dette gir dem stor glede, enten de er hjemløse, rusavhengige, barnefamilier eller innsatte.
Frelsesarmeen ønsker i denne anledningen varmt å takke alle strikkerne. Vi er utrolig glad for at våre flotte bidragsytere får denne velfortjente hederen.

RELATERTE SAKER
-
Frelsesarmeens fattigdomsbarometer
Frelsesarmeen måler konsekvenser av endringer i folks økonomi.
-
– Forbrukere har like stor rett til å vite hva som er i vinflaska som i saftflaska
Helsedirektoratet har lagt fram forslag til merking av alkohol. – Dette har vi ventet på, sier Inger Lise Hansen i Actis. Men generalsekretæren ønsker å ta det enda et steg videre.
-
Går til sak mot Helse Sør-Øst
Uklarheter i konkurransegrunnlaget ble avgjørende for tildelingen på rusfeltet forrige høst, mener åtte tilbydere av rusbehandling. Nå går de til sak mot Helse Sør-Øst.