Matutdeling i Frelsesarmeen
Hver uke hjelper vi medmennesker med samtaler, trygge møteplasser, mat og mye mer.
Frelsesarmeen er et kristent trossamfunn og en ideell organisasjon, med blant annet nærkirker over hele landet som driver utadrettet diakonalt arbeid.
Nødhjelp til dem som trenger det
Det veldedige arbeidet er ikke en del av offentlig eller kommunal tjeneste. Det vi kan gi ut, er i all hovedsak basert på gavemidler. Derfor er det viktig at vi når ut til dem som virkelig trenger det.
Matutdelingen vår er å regne som nødhjelp, som et supplement når det offentlige støtteapparatet av ulike grunner ikke er på plass for den enkelte.
Gjennom samtaler er det vårt ønske å bidra til endring og varig stabilitet, så langt det lar seg gjøre.
Bostedsadresse som bekreftelse gir rettferdig hjelp
Vi ber om bostedsattest når folk registrerer seg for hjelp i en tid hos oss. Dette er for å kunne få en bekreftelse på antall personer som bor i hver husstand, og er et ledd i å tilpasse hjelpen så rettferdig og verdig som mulig, samt godt forvalterskap av gavemidler.
Veiledning og viktige samtaler
På flere av våre steder har vi anledning til å veilede og ta noen telefoner for gjestene. Vi har gode kontakter inn mot både offentlige og frivillige instanser i kommunene.
Det hender likevel at vi ikke har nok bemanning, mye fordi matkøene har doblet seg på kort tid mange steder. Da er vi ekstra avhengige av god kontakt med, og hjelp av lokalsamfunnet. Være seg frivillig innsats fra befolkningen eller veiledningshjelp fra lokalt NAV-kontor.
Ønsker du å snakke med noen om matutdeling der du bor?
De fleste stedene er det våre lokale korps, Frelsesarmeens kirker og nærmiljøsentre, som har ansvaret for matutdelingen. Du finner en oversikt over hvor Frelsesarmeen er i ditt lokalområde her.
Tar du kontakt med Frelsesarmeens sentralbord på telefon 22 99 85 00 eller via våre sosiale medier, vil vi hjelpe deg med å få kontakt med vårt korps der du bor.
RELATERTE SAKER
-
Inn i varmen på Perrongen
– Vi ønsker at Kafé Perrongen skal være hjertet av Frelsesarmeen i Trondheim, et sted hvor besøkende kan få god kaffe og kvalitet i alle varer, forteller gjengen bak.
-
– Jeg har gruet meg til jula helt siden i fjor
«Ida» dropper ofte et måltid for å ha nok til å dekke barnas behov. I julen er det ekstra tøft at økonomien ikke går rundt.
-
Nå står julefeiringen i fare
Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for fjerde kvartal viser at 4 av 10 har fått dårligere råd det siste halve året. Nesten hver femte nordmann kan komme til å droppe hele eller deler av julefeiringen.