Matutdeling slumstasjonen 27

Matutdeling i Frelsesarmeen

Hver uke hjelper vi medmennesker i hele landet, slik at de kan sette mat på kjøkkenbordet hjemme hos seg selv.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Vi vet at det er mange grunner for hvorfor du eller andre kan trenge hjelp i form av en matpose. Kanskje er det snakk om én gang? Eller kanskje trenger du hjelp over lenger tid? For at vi skal kunne hjelpe best mulig, setter vi derfor stor pris på å få en liten prat med deg, før matposen deles ut – slik at vi best kan møte ditt behov for hjelp.

Matesker

Før jul deler vi også ut matesker som også inneholder julemat. Ta kontakt med Frelsesarmeen der du bor, for mer informasjon om hva de tilbyr av hjelp lokalt. NB! Mange av våre korps ønsker at man søker på forhånd, i god tid før utdelingen i desember slik at de får bestilt nok i tide. Men ta kontakt, så gjør vi hva vi kan.

Matposer

Innhold

Dette er poser med varer som deles ut til de som har tatt kontakt med oss, med et akutt behov for mat på bordet. Innholdet i posene vil variere – men det vil som hovedregel alltid være med noe middagsmat, tilbehør, brødmat, tørrvarer som ris og pasta, brød og pålegg. Unntak fra denne listen kan forekomme. Noe er også “datomat” med kort holdbarhet, eller mat som er fryst, og det vil gis et skriv med i matposen om dette.

Allergier og matpreferanser

Vi forsøker så langt det lar seg gjøre å ta hensyn til matpreferanser, som f.eks. svin, vegetar og allergier.

Mengde

Innholdet i matposen avpasses til hvor mange det er i husholdningen og situasjonen mottaker står i.

Tilberedning

Vi vet at ikke alle har koke- og stekemuligheter i eget hjem. Vi forsøker å legge til rette for at alle får mat som de enkelt kan tilberede, uansett. Både for at den som trenger mat får mest mulig å spise og for å unngå matsvinn. Fint om du kommuniserer om spesielle behov, så vil de lokalt gjøre sitt beste. Vi ber om forståelse for at dette kan være vanskelig ved stor pågang.

Vi ønsker at all maten vil deler ut skal være smakfull, næringsrik og holder en god standard. Dessverre kan det skje uhell, og dersom du opplever at maten vi deler ut ikke er bra nok, vennligst ta kontakt med oss på e-post.

Ønsker du å snakke med noen om matutdeling der du bor?

De fleste stedene er det våre lokale korps, Frelsesarmeens kirker og nærmiljøsentre, som har ansvaret for matutdelingen. Du finner en oversikt over hvor Frelsesarmeen er i ditt lokalområde her.

Tar du kontakt med Frelsesarmeens sentralbord på telefon 22 99 85 00 eller via våre sosiale medier, vil vi hjelpe deg med å få kontakt med vårt korps der du bor.