Barnefattigdom 50 B1684
STREKKER IKKE TIL: I Frelsesarmeens Fattigdomsbarometer kommer det frem at matfattigdommen holder seg på et høyt nivå. 1 av 7 foreldre svarer at de har vært nødt til å hoppe over måltider og 1 av 10 har lagt seg sulten de seneste seks månedene. • Foto: Mette Randem

Stadig flere barn har foreldre som ikke klarer å forsørge familien

Frelsesarmeens Fattigdomsbarometer har aldri før målt så mange barnefamilier som ikke klarer å dekke helt vanlige levekostnader. Familier hopper over måltider og klarer ikke å betale regningene sine.

• Foto: Mette Randem / Tekst: Håkon Løtveit
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Vi hører fra mange kanter at bedre tider er i vente, men det er viktig å huske på at vi ikke er der ennå. Snarere tvert imot.
– Elin Herikstad, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen
Det er alvorlig at så mange fortsatt har økonomiske problemer og det er brutalt å se hvordan det rammer barn.
– Elin Herikstad, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen
Kvinne i uniform står utenfor et stort bygg med Frelsesarmeens logo utenpå. Litt snø på bakken.
MOT LYSERE TIDER? Frelsesarmeens ferske undersøkelse viser at 23 prosent av befolkningen tror økonomien blir litt eller betydelig forverret det neste halve året, men dette er langt bedre tall enn de foregående kvartalene, der rundt 40 prosent svarte det samme. Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen, er opptatt av at folk skal få det bedre.
Bæreposer med mat stablet under en barnevogn.
MANGE MUNNER Å METTE: Barnefamilier er også den gruppen som er mest representert i Frelsesarmeens matkøer og utgjør over halvparten av gjestene.
To kvinner står arm i arm utendørs utenfor Frelsesarmeens lokaler. Det er mye snø og en hvit minibus med Frelsesarmeens logo på.

Ga fattigdommen to nye ansikt

Alenemødrene Lisa Madelen Solvang og Silje Iversen ønsker å fjerne skammen over å måtte be om mat på bordet.

Når middag er luksus