Englemakeren i Kyanganga


Mary er en av kvinnene som lager de vakre Others- englene som i disse dager finner veien helt til Norge. Når du kjøper en, synger den en glad og stille sang om hvordan det å jobbe for Frelsesarmeen rettferdig handel-konsept, gir medmennesker i Kenya framtid og håp.

Vi er ute på den kenyanske landsbygda, og har nettopp vært inne på et av Frelsesarmeens lokale menighetsbygg (korps) og spist frokost sammen.


Dagen starter med noen velvalgte ord for dagen blant venner.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Stine Tybring Aune / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 48 2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Mor og voksen sønn står utendørs med naturlandskap i bakgrunnen
– Etter at mannen min døde, ble alt så vanskelig. Vi hadde ingen penger og lite håp. Så fikk jeg hjelp av Frelsesarmeen til å ha en jobb og inntekt. Sønnen min har fått gå på skole, vi har bygget et hus vi kan bo i, og vi har klart oss. Det har gitt meg håp og muligheter, sier Mary.
Levevilkårene bedrer seg, og man løftes sakte, men sikkert, ut av fattigdom.
– Stine Tybring Aune, markedsansvarlig for Others
Mange kvinner sitter sammen og lager engler i naturmaterialer
– Når vi kommer sammen kan vi lære av hverandre og få nye ideer sammen. Vi hjelper hverandre og blir kjent med nye mennesker. Det synes jeg er så fint. Jeg er så stolt av å være en Others-kvinne! sier Mary.
Englemakeren 16
Englemakeren 13
Alle produkter fra Others er lagt for hånd. Det er viktig å være nøye, slik at kvaliteten er jevn og på et høyt nivå.
Others juletrepynt engler 3
Mange av englene som Mary og de andre Others-kvinnene i Kenya lager, flyr helt til Norge. Englene bærer noen av julens symboler i hendene, slik som hjerte, harpe og fløyte.
Englemakeren 2
– Jeg drømmer om å kunne kjøpe en vanntank så jeg kan samle opp regnvann. Da kan jeg vanne plantene i åkeren min, sier Mary.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent