Feltpleien Microsoft Teams image

– Det å bli sett i øynene og blir møtt med ekthet, det er Feltpleien.

På Frelsesarmeens feltpleie i Oslo kan personer med rusproblemer komme og få nødvendig helsehjelp, som sårstell, vaksiner og akupunktur. Men det viktigste for Heidi, er samtalene hun får ha med de ansatte.

• Foto: Kristianne Marøy/Tekst: Emmaline Sophie Hekneby/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 12-14/2021. Vi gjør oppmerksom på at etter at denne artikkelen sto på trykk, mottok vi den triste beskjeden om at Heidi var gått bort rett før påsken 2021. Vi lyser fred over hennes minne og sender varme tanker til alle som sto henne nær. Artikkelen er publisert på nett i samråd med pårørende og med Feltpleien.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
– Mange av menneskene som kommer til oss, mangler et nettverk. De har kanskje blitt utstøtt, eller har trukket seg bort fra familie og venner selv.
– Grete Ødegård, fagansvarlig sykepleier på Frelsesarmeens feltpleie
Heidi sitter med munnbind med bilde av Lille My på, som hun fikk av Grete p Feltpleien
– Dette fikk jeg i bursdagsgave av Grete i fjor, sier Heidi og viser frem munnbindet sitt. Det er rødt, med bilde av Lille My på, en liten, hissig jentekarakter fra Mummitrollet. Hun forteller at hun har blitt kalt for Lille My siden hun var liten, og det husket Grete på.
Heidi på samtalerommet på Feltpleien sammen med sykepleier Grete Ødegård.
– Heidi og jeg har vært gjennom mye. Det som er bra med den relasjonen vi har, er at vi har kjent hverandre lenge, faktisk i mange år, forteller fagansvarlig sykepleier Grete Ødegård.
– Ofte våkner jeg om morgenen og vil ikke stå opp. Men jeg kommer til Feltpleien, for her vet jeg at jeg blir møtt med et smil. Noen dager er det alt jeg trenger.
– Heidi, en av rundt 600 unike brukere av Frelsesarmeens feltpleie
Sykepleier på Feltpleien Grete Ødegård sitter sammen med en besøkende
Sykepleier på Feltpleien Grete Ødegård sitter sammen med en besøkende
Sårbehandling, vaksinering, helseråd og samtaler er noen av tilbudene på Frelsesarmeens feltpleie. Mange benytter seg av tilbudet over mange år, og relasjonene blir ofte sterke.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent