W alan d Zs S Aj70 Psk unsplash
Alt om vårt arbeid med korps (nærmiljøkirker)

Frelsesarmeen Rodeløkka

På Rodeløkka tilbyr vi hjelp med mat, fellesskap, kurs og veiledning

Frelsesarmeen på Rodeløkka ønsker å vise omsorg for hele mennesket. Vi tror at vi består av ånd, sjel og kropp - hvor alle deler bør ivaretas. Felles for våre gjester er at man har kommet i en vanskelig livssituasjon.

Vi møter barnefamilier, enslige og eldre mennesker både fra Norge og fra mange andre land. Vi er her for å hjelpe og bidra til at den vanskelige situasjonen løses - gjennom støtte i form av samtaler, fellesskap, mat, veiledning eller opplevelser.

Alle i Oslo er velkomne til oss. Har du behov for å hente gratis mat så ønsker vi en kort introduksjonssamtale for å avklare situasjonen, og forstå hvordan vi best kan bistå deg på en helhetlig måte. Da har du også mulighet til å kunne sette noen ord på det som er utfordrende. Alle våre ansatte og frivillige medarbeidere er underlagt taushetsplikt.

Maten som deles ut på Rodeløkka kommer blant annet fra Matsentralen, noe som gir variasjon i innhold og mengde fra gang til gang.

Lik og følg oss gjerne på Facebook! Siden vår finner du ved å klikke her.

Vi tilbyr:

  • Ferietilbud, helgeturer og besøk på noen av Oslos mange kulturarrangementer (barnefamilier). Vi ønsker å bidra til å utjevne sosiale forskjeller blant barn og unge. Turer og aktiviteter annonseres på Rodeløkka.
  • Råd- og veiledning (sosionom): Sosionomene tilbyr samtaler og kan bistå deg i for eksempel kontakt med Nav, sette opp en økonomisk oversikt, skrive klager eller søknader osv. Direktenummer til sosionom er 40 41 68 77 eller chat via Messenger her.
  • Norskkurs: For EU-immigranter/utenlandske arbeidssøkere som ønsker å lære grunnleggende norsk
  • Praktisk støtte: Etter en introduksjonssamtale hos oss vil vi avklare hvilken hjelp vi kan tilby deg. Om samtalen tilsier det blir du registrert som gjest hos oss. Da kan du benytte deg av matordningen én gang i måneden, få mulighet til å hente klær og delta på kultur- og ferietilbud.
  • Skoleutstyr: Mangler du penger for å kjøpe utstyr til skolestart for din førsteklassing? Vi har sekker og utstyr. Kom innom eller ring 40800580.
  • Pusterom for voksne: Arrangeres én gang i måneden, gratis og rusfrie aktiviteter. Har du en hverdag med bekymringer og vanskeligheter, og kanskje er alene i tillegg? Da kan det være godt med et avbrekk, oppleve noe nytt og være sammen med andre. Det kan være i form av en utstilling, lunsj ute, teaterforestilling, malekurs eller annet. Aktivitetene annonseres på Rodeløkka, men du kan også be om å bli kontaktet når nytt "pusterom" arrangeres.
  • Torsdagskafé: Pga. Covid-19 er kafetilbudet inntil videre stengt.
  • Utadrettet arbeid: Vi er å finne på gata et par dager i uken. Noen ganger byr vi på kaffe fra vår eminente kaffesekk. Vi ønsker samarbeid med andre sosiale aktører, og kan kontaktes for besøk eller dersom man ønsker å vite mer om vårt tiltak/Frelsesarmeen

KONTAKTINFO FRELSESARMEEN RODELØKKA


Frelsesarmeens slumstasjoner

Gøteborggata 4, 0566 Oslo
Mobil: 408 00 580
Bankkonto: 1609.11.87373
Vippsnr: 78109

RELATERTE SAKER