Dugnad på pinner


I 2014 gikk Familien og Frelsesarmeen ut med en felles oppfordring om å strikke varme sokker til dem som trengte det.

Snart 10 år og 100 000 sokker senere er strikkegleden fortsatt stor. Det samme er behovet for sokker som varmer.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Sidsel Jøranlid / Artikkelen er hentet fra Krigsropets påskehefte, nr. 13-15 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Sokker Som Varmer 12 Sokker Som Varmer
70 A9785 Sokker Som Varmer Sokker Som Varmer
– Jeg tror den typiske strikkeren er en gammel dame som koser seg med strikkingen og det at hun skal gi noe videre til andre i samfunnet, sier Lars på Jobben. Han synes det er hyggelig å få være med på utpakking og sortering av sokker.
Sokker Som Varmer 31 Sokker Som Varmer
Sokker Som Varmer 23 Sokker Som Varmer
Etter at sokkene er sortert, blir de fordelt rundt på Frelsesarmeens institusjoner og nærmiljøsentre. På Oslo slumstasjon er daglig leder Irene Mathisen med på utdeling av mat og klær tre ganger i uka.
De gir mye, både av tid og verdier. Og jeg kan love at alle de fine strikkeplaggene som blir sendt inn til Frelsesarmeen kommer frem dit det skal.
– Jon Brandsar, Arbeidsleder Jobben
70 A9909 Sokker Som Varmer Irene
Selv om kampanjen oppfordrer til å strikke sokker, er behovet for andre strikkeplagg stort. – Vi ønsker oss flere store gensere til voksne og til ungdom, sier Irene Mathisen som er daglig leder ved Oslo Slumstasjon.
Sokker Som Varmer 27 Sokker Som Varmer
– Jeg har jobbet i en årrekke og hjulpet både funksjonshemmede og eldre. Men så fikk jeg problemer med helsen og måtte slutte. Nå er det jeg som trenger hjelp, og da er det veldig godt å ha Frelsesarmeen, sier Tove Marie (64).
Sokker Som Varmer 17 Sokker Som Varmer
Jan-Tore har vært bruker av Jobben siden 2016. Han synes alltid det er fint å sortere sokker. – Jeg føler vi gjør en viktig jobb og får sokkene videre til de som trenger dem, sier han.
Sokker Som Varmer 28 Sokker Som Varmer
– For en måned siden fikk jeg strikkesokker til de fire barna mine og meg. De er så gode! Og barna liker luene så godt. Vi er kjempeglade for det vi får, sier Maryam (39) og smiler.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent