IES 070 Food for Fees programme 14 10 2022

Frelsesarmeen gir mat til sultrammede skolebarn

Tørkekatastrofen på «Afrikas Horn» øker i omfang og befolkningen er hardt rammet. For å hjelpe deler Frelsesarmeen i disse dager ut mat ved 59 skoler i den kenyanske Turkana-regionen. Målet er å sikre næringsrik mat og fortsatt skolegang for mer enn 12.000 skoleelever de neste månedene.

• Foto: Frelsesarmeen
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Mangelen på mat, vann, helsehjelp og trygghet er enorm i denne delen av Øst-Afrika. Bare i Kenya har antallet mennesker som lider av matmangel i økt fra 1,4 millioner i 2021 til 3,1 millioner i 2022.

Bidrar med norske nødhjelpsmidler

Hos Frelsesarmeens prosjektkontor i Kenya West Territory og distriktshovedkvarter i Turkana opplever de stor pågang etter hjelp. For å støtte opp om det lokale arbeidet er også Frelsesarmeens internasjonale nødhjelpsapparat på plass, og deres prosjekter støttes med midler fra blant Norge.

Med sitt norske nødhjelpsfond kan Frelsesarmeen i Norge respondere raskt på akutte kriser.

– Midler fra blant annet vårt norske nødhjelpsfond sørger denne høsten for matutdeling ved 59 internatskoler i Turkana. Dette bidrar til at 12 000 barn kan fortsette å gå i skolen og daglig få et næringsrikt måltid, forteller Bo Christoffer Brekke, seksjonsleder for internasjonal utvikling.

Utdeling av mat
Utdeling av mat

Erstatter skolepenger

Maten skolene mottar skal være nok til å sikre av hvert skolebarn mottar fem næringsrike måltider hver uke, i tre måneder.

Matdonasjonene erstatter dessuten internatskolenes krav om skolepenger i denne perioden. Tørkekatastrofen har gjort at mange barn og unge har sluttet å gå på skolen, fordi familien ikke lenger har inntekter til å betale for barnas skolegang.

I stedet for skolepenger fra elevene vil de 59 skolene motta dette fra Frelsesarmeen (per student):

  • 7.5 kg mais
  • 5.63 kg bønner
  • 5 kg sukker
  • 3.13 kg ris
  • 1.54 l matolje

Les mer om bistands- og nødhjelpsarbeidet i Frelsesarmeen

IES 070 Food for Fees programme delivery of food items 1
IES 070 Food for Fees programme delivery of food items 2

Med din støtte kan vi hjelpe flere

Hvor ofte vil du gi?
Hvor mye vil du gi?