Foto: Jente med rastafletter står inne og ser ut gjennom et vindu til en grusbane med et fotballmål på. På hver side av vinduet henger det litt mørke gardiner.
BLIR IKKE MED: Mange barn må stå utenfor fritidsaktiviteter fordi foreldrene ikke har penger.

Rekordmåling av barn som tas ut av fritidsaktiviteter

Frelsesarmeens fattigdomsbarometer fortsetter å slå dystre rekorder. Nesten hver femte forelder svarer nå at de dropper eller kutter i fritidsaktiviteter for egne barn, og enda flere foreldre har sluttet å kjøpe klær og utstyr som barna trenger i det daglige.

Tekst: Håkon Løtveit • Foto: Mette Randem
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Mange foreldre klarer ikke lenger å skjerme barna sine i dyrtiden og det rammer barnas oppvekst og livskvalitet.
– Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen
Vi jobber målrettet med å få barn med, som ikke har forutsetninger for å være med på fritidsaktiviteter på grunn av økonomi eller andre barrierer.
– Lill-Torunn Løwe, daglig leder ved Frelsesarmeens omsorgssenter i Drammen
Det har vært mye snakk om et tenkt vendepunkt i folks økonomi i 2024, men vi vil minne om at vi fortsetter å oppleve en stor fattigdom på våre 300 ulike tiltak landet rundt.
– Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen
Foto: Barn i gul hettegenser går ute på en grusbane like ved et fotballmål. Hetta er trukket over hodet og hen har ryggen til fotografen.
INN I AKTIVITET: Frelsearmeen har et eget prosjekt som retter seg direkte mot barn og familier som står lengst unna arenaene for organisert fritidsaktivitet.
Foto: To smilende kvinner i hver sin mørke dressjakke smiler til fotografen. De står utenfor en gammel murbygning og holder til sammen fram tre rapporter med Frelsesarmeens logo oppe i venstre hjørne.

– Det aller viktigste vi kan gjøre for sårbare barn

Frelsesarmeens nye rapport om tidlig innsats, «Å gi rett hjelp til rett tid», ble lansert på Teisentoppen barnehage med ordføreren i Oslo som hedersgjest. Anne Lindboe lover at rapporten skal være med i politikkutformingen.

Søkelys på løsninger