ferietilbud-frelsesarmeen 6
Alt om vårt arbeid med barn og unge

Ferietilbud

Hvert år deltar totalt 2500 barn og voksne over hele landet på ferietilbud i regi av Frelsesarmeen.

Gjennom hele året arrangerer Frelsesarmeen ferie- og aktivitetstilbud. Tilbudet gis på rundt 40 steder, spredt ut over hele landet. Over 2500 barn og voksne deltar og rundt 250 ledere, inkludert ungdom i sommerjobb, arrangerer og gjennomfører ferieoppholdene. De lokale enhetene våre legger planer for aktiviteter og turer og får bevilget midler fra sentralt hold, i tillegg til bruk av midler fra egen velferdskasse.

Betydelsen av et ferieopphold

– Dette arbeidet er svært vellykket! Vi vet at det å knytte kontakter betyr mye. Både til Frelsesarmeens ulike tilbud, som en arena som kan brukes resten av året, men også for å skape vennskap mellom deltakere, forteller Majken Solberg, koordinator for Frelsesarmeens ferietilbud.

Det arrangeres alt fra overnatting i det fri med hengekøyer, overnattingsturer til ulike aktivitetsparker, tur med hurtigruta, kanoturer, hinderløype, musikkundervisning til diverse sportsaktiviteter. Noen steder varer tilbudet over flere dager, men vi har også dagsarrangementer og hele uker med aktiviteter man kan benytte seg av.

Både frivillige og ungdom som har fått ha dette som sommerjobb, uttrykker at det er veldig meningsfullt. Noe av utstyret som ble benyttet ble gitt bort til familier som deltok eller hadde spesielle behov, resten beholdes på enhetene til gjenbruk for målgruppen.

Barn og barnefamilier får felles fysiske avbrekk sammen med andre. De får venner og danner ferdigheter som samarbeid og rettferdighet – som de tar med seg videre i livet. Dette gir ringvirkninger i voksenlivet.
– Caroline Herikstad, Frelsesarmeen i Trondheim
Gutt på stranda
Dyreparken i Kristiansand
En ferietur med Frelsesarmeen skaper minner for livet. (Foto: Frelsesarmeen)

Rause samarbeidspartnere

De seneste årene har arbeidet blitt sponset av både Gjensidigestiftelsen, BUFdir, Kavlifondet, Mester Grønn og andre rause aktører som heier på dette viktige arbeidet.

Alle ønsker å være med å gi barn og voksne noe å glede seg til gjennom året, og målet er at flere barn, ungdom og deres familier inkluderes og opplever mestring gjennom ferieaktiviteter.

Les mer om bidrag fra Gjensidigestiftelsen

Jeg er kjempeglad for at vi fikk ferie her, fordi jeg fikk nye venner. Skulle ønske det var mer enn fire dager.
– Alvin (7 år). Han er en av mange som har benyttet seg av Frelsesarmeens ferie- og aktivitetstilbud.

Penger fra julegryta

I tillegg til støtte fra gavmilde bedrifter og stiftelser, stiller Frelsesarmeen selv med midler samlet inn gjennom bl.a. julegryta. Pengene fra julegryta fordeles ut på de lokalene enhetene og brukes til å møte behovene lokalt.

Vil du gi flere barn en god sommer?

Etterspørselen etter ferietilbud øker hvert år. Formålet er å tilby familier et avbrekk fra hverdagen og gode opplevelser å varme seg på når høsten setter inn. Ønsker du å utjevne forskjellene i Norge? Som giver sørger du for at flere barn får en ferie som styrker familiebånd og bygger vennskap. Du kan være med å gi en gave, slik at vi kan gi ferie til enda flere. Gaven kan settes inn på konto 3000.15.07350 og øremerkes «Ferietilbud».

Backflip i sjøen
Fisking på brygga flere barn
(Illustrasjonsfoto: Frelsesarmeen/Mette Randem)

RELATERTE SAKER