Othilie 1177

Othilie er et nytt treetasjes hus, hvor det kan bo til sammen seks barn og ungdommer mellom 10 og 18 (20) år. Her bor du i samme etasje, med en eller to andre i samme aldersgruppe. Alle som bor her får eget rom, det er to bad, et stort kjøkken og stue. Her er det to leiligheter med en dør mellom, som står åpen. Ved besøk kan døren mellom lukkes, slik at man kan ha besøk uforstyrret.

For deg som er klar for det, er det mulig å øve seg på å bo i en egen leilighet i huset. Sammen lager vi en plan for hva du trenger å øve på, før du er klar. Når du flytter i botrenings-leiligheten får øve deg på å bo selvstendig, samtidig som vi voksne er tilgjengelig rundt deg. Noen vanlige ting å øve på kan være å komme seg opp om morgenen, lage budsjett, handle, vaske klær, rydde og vaske og lage middag.

Othilie ligger på Grefsen med utsikt over Oslo by. Det er kort vei til buss, trikk, t-bane og tog. Dette gjør at det er enkelt å komme seg til og fra aktiviteter i alle bydeler i Oslo, men også utenfor bygrensene. Her kan du se mer om kollektivtilbudene.

Vi ønsker at alle som bor hos oss skal gå på skole eller ha dagtilbud. Barne- og ungdomsskole ligger i samme gate som huset vårt. For deg som er elev i videregående skole er det kort vei til nærmeste skole, og det er gode offentlige transportmuligheter til Oslos bydeler.

I nærområdet ligger Nordmarka og Frysja om du vil på tur i skogen, eller gå og bade. Vil du på shopping, er det kort vei til Oslo sentrum og 15 minutters gange til Storo kjøpesenter med kafeer, butikker og kino.

Finn ut mer her om hvordan det er hos oss:

Du kan selv velge de aktivitetene du har lyst til å holde på med. Vi har et bredt utvalg av aktivitets- og friluftsutstyr, og trampoline i hagen. I nærmiljøet ligger det flere idrettsplasser med muligheter for ballaktiviteter og friidrett. På vinteren er det kort vei til akebakke, skøytebane og alpinanlegg.

På Othilie gjør vi ofte mye koselige aktiviteter inne i huset – både hver for oss og sammen. Ofte lager vi mat og baker sammen på kjøkkenet. For deg som liker å trene har vi et treningsrom. Vi reiser på ferieturer til hytte ved sjøen og på fjellet for å stå på ski.

Det viktigste er at du som skal bo hos oss skal trives og at vi sammen finner ut hvordan du kan ha det best mulig her på Othilie!

Vi har også laget en video der du ser mer hvordan det ser ut her, både inne og ute. Flere bilder av stedet kommer lenger ned i saken.

Ps. Ingen av ungdommene i filmen eller på bildene bor på Othilie, men er modeller. Du skal ikke engste deg for å bli filmet hos oss.

Slik ser huset og hagen ut:

Diverse bilder av huset, hagen utenfor Othilie og utsikt over Oslo
Diverse bilder av huset, hagen utenfor Othilie og utsikt over Oslo
Her ser du huset og hagen vår.

Bilder fra ferietur

Faratangen ferie2
Faratangen ferie

Slik har vi det innendørs

Othilie 0965
Othilie 1344
Othilie 1231
Othilie 1125

Eksempler på ting å gjøre i huset:

Bilder av noen som trener, hender som spiller kinasjakk, ingredienser til vafler
Bilder av noen som trener, hender som spiller kinasjakk, ingredienser til vafler
Bilder av noen som trener, hender som spiller kinasjakk, ingredienser til vafler
Bilder av noen som trener, hender som spiller kinasjakk, ingredienser til vafler
Du kan bake, spille og trene – alene eller sammen med andre.

Bilder av soverommene:

bilder av rommene på Othilie
bilder av rommene på Othilie
Slik ser rommene på Othilie ut.