Stedet IMG 4873 beh
Alt om vårt arbeid med rusomsorg

Stedet Sagene

Stedet gir en meningsfull fritid uten rus.

Stedet Sagene er et rusfritt kom-og-bidra-sted. Sammen skaper vi en meningsfull fritid uten rus, hvor du har mulighet til å være med på å bestemme innholdet.

Aktiviteter

Det er aktiviteter i og utenfor huset fem dager i uken, og noen av våre faste aktiviteter er:

quiz, jammegruppe, gatefotball, trening på OsloMet, yoga, samtalegrupper, matlaging, tegnekurs, sykling, band, bordtennis, minigolf, tennis, sjakk, gitarkurs, golf, seiling med Frisk Seilas, stillegrupper, sanggrupper, klatring og fotturer.

Vi har egenandel på aktiviteter som foregår utenfor huset som koster penger, men det er ellers gratis å komme på Stedet.

På Stedet Sagene får du blant annet:

 • truffet andre i samme situasjon
 • delt erfaringer og kompetanse
 • brukt dine ressurser i planlegging og aktiviteter
 • være en del av et positivt sosialt fellesskap
 • motivasjon til rusfrihet og endring i livet
 • styrket din identitet som rusfri
 • bistand og oppfølging ovenfor hjelpeapparater
 • mulighet til å være med på gatefotballagene våre
 • tilgang til trening med fysioterapeuter

Du kan lese mer om Frisk Seilas her.

Musikk på Stedet Sagene

På Stedet Sagene har vi et variert musikktilbud og et levende musikkmiljø. I Musikkhuset finner du et stort utvalg instrumenter, bandrom og studio som kan brukes i åpningstiden. Vi tilbyr både gruppe- og individual-timer i løpet av uken, og aktivitetene ledes av Stedets musikkterapeuter.

Musikkterapeutene bruker musikk med mål om å øke livskvalitet, bedre helse og fremme utvikling, via et musikalsk og mellommenneskelig samarbeid mellom terapeut og deltaker(e).

På Stedet Sagene blir mål og innhold tilpasset den enkeltes ønsker og behov. Kanskje du er interessert i å spille i band, skrive sanger, spille inn, opptre eller lære et nytt instrument. Vi kan hjelpe deg med det!

Høsten 2021 tilbyr vi følgende grupper:

 • rytmegruppe
 • sanggruppe
 • jam
 • åpen mic (hver 6. fredag)

Er du interessert i musikkterapi eller vil høre mer om musikktilbudet på Stedet, ta kontakt med en av våre musikkterapeuter.

Daniel: daniel.naesheim@frelsesarmeen.no

Erlend: erlend.solum@frelsesarmeen.no

Gatefotball - mer enn bare fotball

Frelsesarmeens gatefotball Oslo er en klubb bestående av et damelag og et herrelag som har treninger flere ganger i uken. Treningen er gratis og åpen for alle, uavhengig av nivå og alder.

I tillegg til de faste treningene deltar vi i bedriftsserien (5’er på vinter og 7’er på sommer), NM i gatefotball, Frelsesarmeens gateliga, FA-Cup i både fotball og innebandy og diverse cuper og turneringer rundt om i landet.

Vi samarbeider tett med Landslaget i gatefotball og har flere ganger hatt med spillere i VM i gatefotball (Homeless World Cup). Vårt fokus ligger på den sosiale aktiviteten fremfor fotballferdigheter. Både hver for seg og sammen finner lagene ofte på andre aktiviteter sammen, som f.eks. hytteturer, middager, bowling og kvelder med fotball på storskjerm.

Målet med gatefotball er å ha en fast rusfri arena som oppmuntrer til sunn aktivitet og introduksjon til et nytt sosialt nettverk. Deltakelse i klubben skal gi motivasjon og inspirasjon til en positiv utvikling i den enkeltes liv. Vi er et inkluderende fotballag hvor alle har ansvar for hverandre og hvor vi sammen skal skape positive opplevelser.

«Jeg hadde sittet innenfor dørene mine i nesten ti år. Det jeg fikk oppleve da jeg ble med i gatefotballen var hva livet kunne gi meg. Det kan egentlig ikke beskrives. Livssituasjonen min endret seg helt, 180% rundt og motsatt vei». – Sitat fra Lena Sayeds rapport «Mer enn bare fotball» 2012.

Les mer om gatefotball her.

Åpningstider

Huset er åpent mandager, onsdager og fredager fra kl. 14:00-20:00.

Vi har også aktiviteter utenfor huset tirsdager og torsdager fra 11:00. Ta kontakt for mer informasjon om dette.

Vi sender ukentlig ut aktivitetskalender med oversikt over aktiviteter for den kommende uken på mail og SMS. Ønsker du å motta mail eller SMS? Send ditt navn, nummer og/eller epost-adresse til telefon: 488 98 636 eller til line.maerlie@frelsesarmeen.no.

Telefontid

Mandag, onsdag og fredag klokken 14.00–20.00


Følg oss på Facebook

Følg oss på Instagram


KONTAKTINFO STEDET SAGENE


Frelsesarmeens rusomsorg, Stedet Sagene

Maridalsveien 158, 0461 Oslo
Mobil: 48898636

RELATERTE SAKER