Alt om vårt arbeid med
om frelsesarmeens barne- og familievern
Verdi- og kunnskapsgrunnlag
Vårt verdigrunnlag bygger på nestekjærlighet.
Du må ikke være kristen for å arbeide hos oss, men vårt verdigrunnlag gir en felles bevissthet på hvordan vi som ansatte møter barn og familier som kommer til oss. Dette gir oss en etisk standard som blir synlig i praksis med empati, respekt og stor grad av medvirkning.
Verdigrunnlaget vårt bidrar også til at vi er bevisste på at religion og deltakelse i religiøse ritualer er et høyst personlig valg som skal respekteres. For de som har en tro, og som ønsker for eksempel å delta på aktiviteter i kirke eller moské, skal få bistand til dette. Vi tar også hensyn til mat som kan spises/kan ikke spises ut fra hensyn til religion, kultur og tradisjoner.
Kunnskapsgrunnlag
- Vi er eklektiske i vår tilnærming, med vekt på hvordan vi best sikrer det enkelte barn en god utvikling – som fremmer god helse og ferdigheter til å klare seg senere i livet.
- Våre tiltak har et multisystemisk perspektiv med forankring i utviklingspsykologi, tilknytningspsykologi, nevrobiologi og traumeforståelse.
- Vi er aktive i vår fagutvikling, og har mål om at fagkompetanse skal vokse og utvikle seg gjennom en grunnleggende lærende kultur som er forankret i mellom menneskelige relasjoner. Ansatte og fosterhjem har regelmessig veiledning, og de får delta på eksterne og interne kurs.
- Med utgangspunkt i et felles verdigrunnlag har vi valgt teorier som hjelper oss å forstå barnet som et handlende og meningsskapende individ, med potensiale for livslang læring og utvikling. Herunder teorier som gir innsikt i hvordan utvikling foregår i samspill mellom barnet og de menneskene og miljøene som barnet omgis av. Teoriene er knyttet opp mot vårt menneskesyn, og innebærer at vi har et ressurs- og mestringsorientert perspektiv.