Pedalkraft Jeløy August 2020
Alt om vårt arbeid med rusomsorg

Pedalkraft

#merennbare sykling!

Pedalkraft en nasjonal sykkelklubb i regi av Frelsesarmeens rusomsorg.

Hovedmålgruppen er personer over 18 år som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus, bostedsløshet, psykiske lidelser, sosial isolasjon og/eller andre store utfordringer i livet, men klubben er åpen for alle.

Blant klubbens medlemmer finner vi derfor også medlemmer og ansatte i Frelsesarmeen – og andre som rett og slett føler seg hjemme i miljøet og har lyst til å sykle sammen. Klubben koordinerer aktiviteter fra Harstad i nord til Lindesnes i sør. Det arrangeres treninger lokalt, felles samlinger, sommercamp og turer.

Pedalkraft er en del av Frelsesarmeens satsing på ettervern gjennom fellesskap og aktivitet på samme måte som Gatefotball, Friskt Seilas og en rekke andre aktiviteter og tilbud. Kan vi gi mennesker et tilbud som gjør at de ikke får tilbakefall, betyr det ikke bare alt for den enkelte, det har også enorme positive samfunnsøkonomiske konsekvenser.

Noen får vi lov å følge hele veien fra de er i aktiv rus til de lever rusfrie liv i full jobb med egen bolig, familie og venner. Andre får liv med mindre rus i våre tiltak, eller omsorg akkurat der de er i sine liv.

Dette handler om å gi mennesker som trenger det et nettverk og å hjelpe dem å finne veien tilbake til et rusfritt liv. Vi ser hvor mye dette betyr for den enkelte. Vi kan vise til gode resultater og rusfrie liv gjennom alle disse tiltakene.
– Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg.
Jeg er stolt av å være med i denne klubben!
– Svein Olav

Syklende medlem, hjelperytter eller ambassadør

Vil du sykle sammen med oss, vil vi gjerne ha deg som medlem. Du blir neppe medlem i Pedalkraft for å vinne Trondheim-Oslo, men du kunne gjerne tenkt deg å sykle den biten sammen med noen. I et fellesskap som er #merennbare sykling. Der den beste sykkelen er den du bruker. Der vi gjerne ser at du har private hårete mål, men sammen med oss er laget alltid viktigst. Og at du kjenner at kaffekoppen underveis har verdi langt utover koffeininnhold.

Ikke alle vil være med å sykle, men uten gode hjelperyttere, ikke noe lag. Ingen seire. Du er en vipps (638445) unna og kunne bidra til viktige samlinger, sykler, fellesskap og alt vi legger i #merennbare. Vi blir sterkere grunnet deg! Det tror vi at du forstår. Vi er utrolig glade for hjelperyttere, både private, bedrifter og klubber, men trenger absolutt flere. Ta kontakt med oss om samarbeid og andre ideer for Hjelperyttere. Vår store takknemlighet vises ved at vi holder oss på landeveien! Vi oppfordrer klubber og næringsliv til å ta direkte kontakt for felles muligheter her.

Pedalkraft er veldig stolte av å ha Markus Hoelgaard som ambassadør. Markus er 26 år og bor på Ålgård i Rogaland. Gift med Marita og de har ett barn sammen. Sykler for Norges første profesjonelle sykkellag Uno-X Pro Cycling Team.

Syklingen har så mange gode overføringsverdier til selve livet. En av dem er å holde ut i motbakkene.
– Markus Hoelgaard, ambassadør for Pedalkraft

For tiden er det aktive sykkelgrupper i:

 • Pedalkraft Harstad
 • Pedalkraft Lillehammer
 • Pedalkraft Kongsvinger
 • Pedalkraft Ensjø/Elevator
 • Pedalkraft Stavanger
 • Pedalkraft Sandnes
 • Pedalkraft Sagene
 • Pedalkraft Tønsberg
 • Pedalkraft Larvik
 • Pedalkraft Bryne
 • Pedalkraft Sandvika
 • Pedalkraft Mandal
 • Pedalkraft Kristiansand
 • Pedalkraft Moss

Ønsker du å vite mer om Pedalkraft, bli ambassadør, medlem eller hjelperytter?

Vipps gjerne et bidrag til 638445

... og følg oss for all del på Facebook!

Nasjonal koordinator for Pedalkraft
Jan Aasmann Størksen
Telefon: 909 54 945 eller epost.Pedalkraft IMG 5653
Pedalkraft-samling på Jeløya i august 2020
Pedalkraft logo
Samlet felt

RELATERTE SAKER