Solgry
Vi har ansatte som er til stede og ønsker å gjøre en forskjell for deg som kommer til vår institusjon.
Skal du bo på Solgry? Da kan du klikke her for å se bilder og få vite mer.
Det er kommunen som fatter vedtak om innflytting på institusjon. Barna som kommer til oss har gjerne en ryggsekk med mange vonde og forskjellige erfaringer i. Dette er barn og ungdom som er unike - og som trenger noe unikt fra oss. De viser smerten de har opplevd på mange ulike måter.
Vi har ansatte som er til stede og ønsker å gjøre en forskjell - å skape en bedre morgendag for alle barn, unge og familier som kommer til oss.
Vi er en ideell aktør som ikke tar ut overskudd fra noen av våre virksomheter, og vi går gjerne den ekstra mila - vi strekker oss langt for å gi riktig tilbud innenfor de rammene vi har.
Fredelig og landlig eiendom
Solgry består av en herskapsbolig med sjel fra 1680. Det ligger landlig til, på en fredelig eiendom med utsikt. Et steinkast unna finner du stranda, med egen båt.
Det er gangavstand til Drøbak by. Det er gode kommunikasjonsmidler til skoler i nærområdet. Det er kort vei til mange aktiviteter og kulturtilbud i området og kort vei til Oslo.
Solgry er godkjent for fem plasser for barn og ungdom i alderen 13–20 år.
Viktige samarbeidspartnere
Frelsesarmeens barne- og familievern samarbeider med ulike personer/aktører på ulike nivåer - som foreldre, BUP, Bufetat, skoler, fysioterapeuter og ernæringsfysiologer.
Vi jobber for å skape gode samarbeidsvilkår og medvirkningsmuligheter. Vi er til stede på mange plan samtidig, og jobber parallelt opp mot foreldre, nettverk og kommunale aktører.
Hvordan vi jobber
Vi legger vekt på å sikre det enkelte barn en god utvikling, som fremmer god helse og ferdigheter til å klare seg senere i livet.
Vi jobber for å gi barn og unge god omsorg gjennom kartlegging av barnet/ungdommen innenfor viktige livsområder.
Vi utarbeider egen miljøterapiplan, og vi tilrettelegger for selvstendighetstrening i eget lokale. Vi vektlegger fysisk aktivitet i det miljøterapeutiske arbeidet.
Vårt arbeid er forankret i utviklingspsykologi, tilknytningspsykologi, nevrobiologi og traumeforståelse. Dette er teorier som hjelper oss å forstå barnet/ungdommen som et handlende og meningsskapende individ, med potensiale for livslang læring og utvikling.
Les også: Slik jobber vi med ettervern for ungdom