Frelsesarmeen Stills 01

Har du mer kjærlighet å gi?

Vi søker deg som er klar for mer oppvask, mer kjøring, mer skoleoppfølging og som har mer kjærlighet å gi! Er det deg?

Fosterbarnet som venter på deg, trenger din tålmodighet og kjærlighet på heltid. Derfor søker vi etter forsterkede fosterhjem, det vil si et familiehjem hvor fostermor eller fosterfar er hjemme på heltid.

Å vente på en fostermamma eller fosterpappa er noe helt annet enn å vente på en buss, en søknad eller en skoleplass. Det handler om et sted å høre til, noe eksistensielt.

Tenåringsjente som ser ut i luften
Ill.foto

En meningsfull jobb

Fosterbarn er som alle andre barn. Forskjellige med ulike behov. De har ofte opplevd mye som de gjerne skulle ha sluppet å oppleve.

Vi får ukentlig inn forespørsler for barn som trenger et hjem.
– Annika Brevik, enhetsleder Fosterhjem i Frelsesarmeen

Noen har fått traumer og sår, som kan gi ulike smerteuttrykk. Barn bærer og håndterer smerte på forskjellige måter. Noen begynner å eksperimentere med rus. Andre skader seg selv, eller utvikler spiseforstyrrelser. Noen stenger verden ute, og isolerer seg. Andre klarer seg tilsynelatende godt på skolen og mestrer hverdagen, men skjuler hvor vondt og vanskelig de har det.

Å «reparere» traumer og sår fra barndommen krever kjærlighet, tålmodighet og kunnskap av fosterforeldrene. Og - det er også kanskje noe av det mest givende vi kan bidra med.

Ny uke 22 Omsorgshelter nett

Lønn som fosterforelder

Det er lett å kvie seg for å snakke om lønn, penger og betingelser når det kommer til omsorg av sårbare barn og unge. Vi vet at det å være familiehjem er virkelig noe å leve for. Og vi vet også at du trenger noe å leve av.

Det er viktig for oss å få frem at en arbeider er sin lønn verdt. En av de voksne i familien blir midlertidig frikjøpt og jobber hjemmefra. Vi gir deg godtgjøring ut fra utdanning og erfaring. Fra 523.942 –601.976 kroner per år (mellom 4,7 og 5,4 G). Du får utgiftsdekning etter barnets alder. I tillegg får du pensjonsordning gjennom oss, samt medlemskap i Norsk Fosterhjemsforening.

Les mer om lønn og arbeidsgodtgjørelser her


Gutt ligger med haken på grønn pute og ser direkte i kamera
Ill.foto

Hvem er du?

Vi tror du er en som:

  • Har en egen evne til at barn og unge søker deg og trives i ditt selskap
  • Kanskje ikke har noen spesiell utdannelse, eller kanskje er du lærer eller har sosialfaglig bakgrunn.
  • Ser fordelen med å jobbe hjemmefra, med den fleksibilitet og frihet til å styre mer over egen hverdag, samtidig som at det er helt greit at jobben blir en «livsstil» for deg og eventuelt din familie.
  • Er åpen for veiledning, og kan sette til side tradisjonelle oppdragermetoder til fordel for mer oppdatert kunnskap om traumesensitiv omsorg som fungerer bedre for barnet.
  • Synes det er spennende med fagkunnskap og veiledning som kan hjelpe sårbare barn på best mulig måte.
  • God på å forstå hvordan andre har det, også når du selv kjenner deg provosert, krenket eller såret. Du er god på å se deg selv som voksen utenfra og forstå den unge innenfra.
  • Har høy grad av foreldre-evne. Du ønsker liv og røre i huset. Hvis du har egne barn, så er de ungdommer eller er ute av «redet».
  • Er utholdende og takler uforutsette ting og kriser.
  • God til å samarbeide, også med barnets biologiske familie.

Vil du dele et fosterhjemsoppdrag med en annen familie? Les mer om to-base fosterhjem her

Du har oss i ryggen - hele tiden

Vi vet at dette ikke er en vanlig «jobb». Med stor sannsynlighet kan vi si at denne jobben gir mening på en ny og berikende måte. Intet mindre!

Men vi er ærlig med deg; det vil bli tøffe dager og faser som vil kreve mye av deg og eventuelt din familie. Derfor vet vi viktigheten av at du ikke blir stående alene. Vi er tett på og tilbyr 24 timers tilgjengelighet!

Våre erfarne fosterhjemskoordinatorer bistår deg med alt det som er rundt fosterhjemsbarnet med tanke på samarbeidspartnere som skole og barnevernstjeneste. Du vil få fellesskap med andre fosterforeldre og jevnlige kurs. De fleste fosterhjemmene har også avlastning jevnlig.

Vi ser viktigheten av å finne et fosterbarn som vi tror vil passe ekstra godt til deg og eventuelt din familie. Og du vil få god opplæring før plassering.

Instagram Sitater 004
Instagram Sitater2 003

Se vår Facebook-side
Se vår Instagram-konto

Kontakt oss

Har du spørsmål og vil vite mer? Vi tar gjerne en uforpliktende prat, på telefon 993 17 372 eller 400 37 557, eller via e-post. Du kan også legge igjen navn og nummer i skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg.

En liten gutt venter på et fosterhjem

«Møt» noen av våre fosterbarn

Mange fosterbarn leter etter deg som ønsker å ha stor betydning i deres liv. Kanskje lurer du på hvilken bakgrunn fosterbarn kan ha?

Les mer