Poul Midjord 3487 beh ny

Såpa-soldaten

Da livet var på sitt tyngste, husket Poul Midjord ordene han hadde hørt på søndagsskolen: «Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære». Han tok Gud bokstavelig – og gikk inn på Frelsesarmeen. Nå har han jobbet i 15 år med folk som sliter med livet, og i fjor høst ble han soldat.

• Foto: Mette Randem / Tekst: Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 8, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Poul og en arbeider som smiler på Såpa bilpleie.
Som driftsleder ved Frelsesarmeens arbeidstreningstilbud Såpa Bilpleie, jobber Poul Midjord for at mennesker skal få en ny sjanse i livet gjennom arbeid. – Det gir meg stor glede, sier han.
Jeg måtte slåss både med den «gamle» og «den nye» Poul. Jeg hadde levd på en måte i mange år, og det var krevende å bli den jeg ønsket å bli.
– Poul Midjord, driftsleder på Såpa bilpleie
Poul smiler fornøyd inne i vaskehallen.
Poul Midjord ble soldat i fjor høst. – I mange år har jeg følt meg som en soldat i hjertet, sier han.
T.V.: Poul som spyler bilen. T.H.: Eske med vaskeredskaper.
T.V.: Poul som spyler bilen. T.H.: Eske med vaskeredskaper.
– Vi er alle mennesker, vi trenger nye sjanser, sier Poul Midjord, driftsleder på Såpa, Frelsesarmeens arbeidstreningstilbud for dem som har hatt store utfordringer i livet.
Poul i uniform foran sitatet til Willian Booth: –Arbeid gir en lønn – og et liv.
– Uten Gud hadde det vært veldig tungt for meg. Jeg tror han vil noe godt for oss mennesker og at han vil bruke oss til å gjøre noe godt for verden, sier Poul Midjord.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent