Såpa Oslo 46 nett

Skummende rent alternativ

På Såpa får mennesker en ny sjanse. Her vasker de ikke bare biler – bransjen blir også renere.

• Foto: Tekst: Emmaline Sophie Hekneby/Marit Dehli-Johannesen Foto: Kristianne Marøy/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr 24/2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bilentusiasten Dacio vasker en bil på Såpa vaskehall.
– Jeg har levd lenge nok på utsiden av samfunnet, så HMS og kontrakter er viktig for meg, sier bilentusiasten Dacio. Han har over 30 år med rusavhengighet bak seg, men er nå rusfri. Snart er han fast ansatt på Såpa.
– Det er to år siden jeg bestemte meg for å snu om på livet mitt, og det går mye bedre med meg. Jeg har et sted å bo, og nå jobber jeg 100 prosent her på Såpa.
– Dacio, bilpleier på Såpa
Poul Midjord er driftsleder og her er de i full gang med bilvask
Poul Midjord er driftsleder og her er de i full gang med bilvask
Staben bygger opp kompetansen, og driftsleder Poul Midjord holder i trådene.
– Målgruppen er mennesker som har hatt utfordringer knyttet til rus og som står uten jobb. Men alle må ha en ruskontroll.
– Pål Henriksen, prosjektleder for Såpa
Prosjektleder Pål Henriksen har et snart 40 år gammelt fagbrev som biloppretter før han ble sykepleier og diakon. Her står han med en kopp kaffe i den nye vaskehallen.
Prosjektleder Pål Henriksen (t.h) har et snart 40 år gammelt fagbrev som biloppretter før han ble sykepleier og diakon. Han har hele yrkeslivet jobbet med mennesker som sliter med å passe inn i A4-livet.
Sigurd Hauge fra bilforhandleren Erik Arnesen AS er fagansvarlig på Såpa. Her sitter han i en grå bil utenfor Såpa vaskehall
Sigurd Hauge fra bilforhandleren Erik Arnesen AS er fagansvarlig på Såpa.
Jobben hjelper meg med å holde livet mitt i sjakk, smiler Dacio, som sitter i en bil inne i vaskehallen
Jobben hjelper meg med å holde livet mitt i sjakk, smiler Dacio, som sitter i en bil inne i vaskehallen
– Jeg elsker å kjøre bil, og jeg jobber med bra folk. De ansatte her bryr seg om oss. Jobben hjelper meg med å holde livet mitt i sjakk, smiler Dacio.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent