Adelheid sæther

Adelheid Sæther er ny innsamlingsleder

Skal lede satsning for å øke Frelsesarmeens inntekter fra givere

• Foto: Truls Brekke
Sist oppdatert:

Før jul lyste Frelsesarmeen ut ledig stilling som innsamlingsleder. Analyser har vist at det er større potensial for gaveinntekter enn man så langt har klart å hente ut, og stillingen ble opprettet for å strategisk styrke arbeidet med dette.

– Vi fikk 20 søknader og flere av disse var meget sterke kandidater, forteller kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.

– Vi er takknemlige til alle som ønsket å hjelpe oss å realisere oppdraget og slik bidra til at vi fortsatt kan tilby suppe, såpe og frelse, sier han.

Bred og relevant erfaring

Ut fra spesifikasjonene i utlysningsteksten og en omfattende kravspesifikasjon, har ansettelsesutvalget tilbudt Adelheid Sæther (52) stillingen. Sæther har akkurat avsluttet arbeidet med å lede Kirkens Bymisjons juleaksjon 2019; en oppgave hun fikk etter å ha vært fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen NRK for samme organisasjon og før det for UNICEF. I tillegg til innsamlingsbakgrunn, har hun bred lederfaring innen administrasjon, økonomi, personalledelse samt styreadministrasjon.

Hun har vært bærekraftsjef og fagansvarlig for samfunnsansvar i Flytoget, og vært i ledergruppen under SKI-VM 2011. På CVen forøvrig har hun markedsarbeid for Choice Hotels, eventansvar på Tusenfryd samt prosjekt- og konsulentarbeid for en rekke andre kjente merkevarer.

Grundig prosess

Ansettelsesutvalget har hatt støtte fra hodejegerfirmaet Headvisor. Headvisor har erfaring med rekruttering til tilsvarende stillinger for Norges Røde Kors og generalsekretærer til flere andre organisasjoner, og har spesialkompetanse innen høyere lederstillinger i offentlig sektor. Mer enn 70 navn har vært vurdert i prosessen, som etterhvert fokuserte på et antall utvalgte kandidater hvor Sæther ble den prioriterte kandidaten.

– Vi tror Adelheids varierte erfaring og vinnende vesen vil passe godt inn i Frelsesarmeen, og ser fram til å samarbeide med henne, sier kommunikasjonssjefen.

Sæther tiltrer 1. mars.

– Jeg gleder meg til å starte i jobben som innsamlingsleder, sier Adelheid. – Jeg er både stolt og ydmyk for å ha blitt vist denne tilliten og ser frem til å ta fatt på spennende oppgaver innen et fagfelt som er i en løpende utvikling. Jeg gleder meg til jobbe sammen med flinke og dedikerte kolleger og at vi i fellesskap skal bidra til en innovativ videreutvikling av innsamlingsarbeidet i Frelsesarmeen.

Satser på innsamling

Sæther vil få lederansvar for innsamlingsseksjonens fire medarbeidere og ha overordnet ansvar for rekruttering og oppfølging av givere, julegryta og andre innsamlingsaksjoner, digitale innsamlingskanaler, næringslivssamarbeid, kampanjer og events.

Siste offentlige regnskap viser at Frelsesarmeen mottok 245 millioner kroner i innsamlede midler hvorav 114 millioner var testamentariske gaver. De øvrige fire organisasjonene som sammen med Frelsesarmeen er på topp på omdømmebarometerer til IPSOS, bruker i gjennomsnitt 25 kroner på å samle inn 100 kroner, i følge tall fra Innsamlingskontrollen.

– Mens Frelsesarmeen bruker bare 13 kroner. Det passer godt med vårt nøkterne verdifundament, men en skal ikke se bort fra at vi med noe større ressursinnsats og strategisk satsning vil kunne gjøre det mulig å bidra med betydelig mer penger til arbeidet, avslutter kommunikasjonssjefen.


RELATERTE SAKER