Himmel og due

Forfremmet til herligheten

Vi lyser fred over major Anna Voldhaugs minne

Sist oppdatert:

Major Anna Voldhaug sovnet inn mandag 16. mai på Dokka.

Hun ble født 8. juli, 1935 på Dokka. Hennes foreldre var Inga og Johan Voldhaug. Hun ble med i Frelsesarmeen på Gjøvik og i september 1959 reiste hun til Krigsskolen i Oslo for å utdanne seg til offiser. Hennes første ordre gikk til Andenes og etter bare noen måneder ble hun sendt til Melbu for å hjelpe til der.

I 1961 kom hun til barnehjemmet Vesletun i Trondheim og etter noen måneder der, ble hun sendt til Bjørkly i Skien. I 1963 kom hun til Heimkvil i Asker, som da var et aldershjem. Året etter gikk ferden til Stavanger hvor Heimly barnehjem ble hennes arbeidssted. I 1966 kom hun til velferdsstasjonen i Oslo. Etter noen måneder her ble hun sendt til Solgløtt barnehjem i Drammen hvor hun ble i ett år. Etter en velferdspermisjon, tok hun i 1971 ansvaret for Frelsesarmeens korps på Odnes, hvor hun var hele 9 år. I juli 1980 reiste hun til Vardø for å være leder for korpset her.

I 1982 fikk hun ordre til Frelsesarmeens internasjonale offisersskole i London som husmor. I 1987 kom hun tilbake til Norge og ble ansvarlig for Frelsesarmeen i Kristiansund. Etter to år fikk hun ordre som husmor på offisersskolen i Asker og etter ett år ble hun husøkonom på Jeløy folkehøyskole. I 1991 kom hun til hovedkvarteret i Oslo som hjemforbundssekretær med ansvaret for kvinnearbeidet i Frelsesarmeen. Her ble hun i syv år. I 1998 tok hun ansvaret for Lillehammer korps og i 2001 tok hun igjen ansvaret for Odnes korps til sin pensjonering 1. august 2002.

Frelsesarmeen takker for trofast tjeneste og lyser fred over major Anna Voldhaugs gode minne.

Portrett av major Anna Voldhaug i Frelsesarmeen-uniform
Major Anna Voldhaug. (Foto: Frelsesarmeen)

RELATERTE SAKER