Heidi Sammen Ukraine cafe 50 B5944

Kvinner i Frelsesarmeen

Frelsesarmeens internasjonale hovedkvarter har denne måneden en utstilling med bilder av, og vitnesbyrd fra kvinner over hele verden. Heidi fra Norge er en av dem.

Sist oppdatert:

"Vannet stiger, men det gjør jeg også; Jeg går ikke under, men over." Disse ordene tilskrives en av grunnleggerne av Frelsesarmeen, Catherine Booth, i hennes siste dager. For Catherine var "vannet" sannsynligvis en referanse til hennes kamp med en aggressiv sykdom. Men hva kan ordene hennes inspirere oss til i dag?

Kvinners og jenters verdi blir stadig undergravd. Frelsesarmeen mener at både mann og kvinne er skapt i Guds bilde og er like i verdi. Derfor er vi motstandere av en hver form av sexisme. Vi avviser ethvert syn som underordner kvinner til menn, eller menn til kvinner. Innenfor konteksten av kjønnsrettferdighet, representerer det "stigende vannet" systemisk undertrykkelse, skjult mishandling og mangel på rettferdighet. Kampen er ikke vunnet! Selv når urettferdighetens vann stiger, ser vi også kvinner på vei oppover.

I denne utstillingen deler et knippe av Frelsesarmeens kvinner noe av den større historien om kvinnelighet, motstandskraft og å overvinne vanskeligheter med tro og besluttsomhet. At om så lenge det er behov, vil vi fortsette å heve vårt kamprop: vannet stiger, men det gjør vi også. Vi går ikke under, men over!

Se bildene og les historiene her.

Hold musepekeren over, eller klikk på portrettene for å lese inspirerende historier og vitnesbyrd fra kvinner over hele verden.


RELATERTE SAKER