Jeloy kurssenter 23jan23
Pål Ombustvedt, Knut Erlend Hjorth-Johansen og Hilde Syvertsen gleder seg over hyggelige bookingtall for Frelsesarmeens kurssenter på Jeløy. • Foto: Marianne Mork Andersen

Positiv trend hos Jeløy kurssenter

Allerede halvveis i januar tyder alt på at det blir ny overnattingsrekord på Frelsesarmeens kurssenter Jeløy i 2023.

Sist oppdatert:

I 2018, 2019 og 2021 var det i snitt 5500 overnattinger på Frelsesarmeens kurssenter på Jeløy. Det var jevn etterspørsel og trafikk, kun avbrutt av året 2020 – da koronapandemien bremset besøkstallet. I 2022 derimot, lå tallet på nærmere 9000!

– I pandemien forsvant de stabile tre ukene med ferietilbud for familier som Frelsesarmeen arrangerte, og i årene etter har disse blitt arrangert i korpsenes regi, både rundt om i landet og noen her hos oss. Men ledig kapasitet er fylt opp og vi har det mer travelt her nå enn noen år tidligere, sier administrasjonsleder Knut Erlend Hjorth-Johansen.

Ekstra god kapasitet

Nå som folkehøyskolen ikke blir videreført har kurssenteret full "sommerkapasitet" hele året og kan huse flere store grupper samtidig.

Ønsket er at enda flere i Frelsesarmeen legger sine samlinger, små og store, til Jeløya.

– Frelsesarmeens kurssenter Jeløy skal først og fremst være et tilbud for våre egne aktiviteter. Det er viktig at anlegget er førstevalget for interne samlinger i organisasjonen, sier Knut Erlend.

Flott middag på tallerken
Det går gjetord om den gode maten som serveres gjester hos Frelsesarmeens kurssenter på Jeløy.

Smekkfull sommer

Etter et rekordår i 2022 er stemningen svært god i teamet som sørger for å holde dørene åpne, og tilbyr gode senger og førsteklasses mat i flotte omgivelser på Jeløya.

Interessen for å overnatte på Jeløy øker og bookingene for inneværende år ser veldig bra ut. Tilgang på seiling, bading og utendørsaktiviteter i et landskapsvernområde trekker folk.

– I perioder av sommerhalvåret er det helt fullt – mens på våren og høsten er det stadig rom å fylle. Vi finner en løsning på de aller fleste forespørslene, forteller bookingkoordinator Hilde Syvertsen.

Ønsker dere å booke et møte, seminar eller leir på Jeløy? Klikk her

Positiv utvikling

I fjor ble det notert nærmere 9000 overnattinger, og så langt i år ligger det bookinger inne i systemet på 7500 overnattinger.

– Vi vet om arrangementer som er på vei inn i systemet, så dette er veldig positive tall for oss, forteller administrasjonsleder Knut Erlend Hjorth-Johansen.


RELATERTE SAKER