Rusfri dag nett NY

Rusfri dag 8. juni

Rusfri dag arrangeres 8. juni, endelig uten koronarestriksjoner. I år skal dagen samtidig brukes til å gjøre stas på Frelsesarmeens frivillige.

Samfunnet har åpnet etter to år med pandemi, det går mot sommer og sol. Frelsesarmeen tilbyr gode rusfrie tiltak og rusfrie arenaer, og mange fantastiske frivillige hjelper til i arbeidet. Det gir grunn til å feire. I år har Rusfri dag derfor fått temaet Rusfri festdag – det er mye å feire!

Feirer de frivillige

Frelsesarmeen har arrangert Rusfri dag 8. juni hvert år siden 2011, i solidaritet med rusavhengige og deres pårørende. Hvert år har dagen et eget tema.

I år er det også Frivillighetens år. Som del av det har alle organisasjonene i Frivillighet Norge valgt seg en dag som er «Vår dag» for å feire de frivillige.

– Vi oppfordrer nærmiljøkirker og enheter over hele landet til å ha egne arrangementer for å markere dagen, sier frivillighetskoordinator i Frelsesarmeen Nathalie Sturim.

– 8. juni allerede en spesiell dag som markeres rundt i landet. Derfor var det naturlig å koble det sammen. Og samtidig som vi viser solidaritet og feirer rusfriheten, er denne festdagen valgt som en markering av –«Vår dag», der vi ønsker å hedre våre mange frivillige som bidrar i Frelsesarmeens arbeid ved våre over 300 rusfrie tiltak og arenaer, forteller Sturim.

Alle kan delta

Flere steder i landet inviteres det til rusfri festdag hos Frelsesarmeen. Og når en fest er rusfri, betyr det at absolutt alle kan delta.

I Oslo-området kan alle korps og enheter som vil koble seg på en felles feiring av Rusfri dag på Kommandør T.I. Øgrims plass. Hit inviteres alle frivillige til en lavterskel gatefest, med mat og drikke, taler og muligheter til å bli kjent med andre frivillige. I Kristiansand blir dagen behørig feiret på Markens gate med stands og utdeling av rusfri drikke.

– Vi ønsker å hedre og feire alle våre viktige frivillige! Vi oppfordrer også alle til å ta med seg en venn eller to. Etter to år med pandemi er det færre som stiller opp som frivillig i Norge, også i Frelsesarmeen. Vi har en stor jobb å gjøre med å rekruttere flere. Denne dagen kan også gi mulighet til å bli litt kjent med bredden av tilbud man kan engasjere seg i hos oss, sier Nathalie.

Med Rusfri dag slår Frelsesarmeen samtidig et slag for solidaritet med dem som strever med egen eller andres rus ved å fokusere på at dette er en rusfri fest.

– Det at festen er rusfri, gjør at absolutt alle er like velkomne, barn eller de som strever med rus kan være med på festen. Etter to år med koronarestriksjoner er gode møteplasser kanskje viktigere enn noensinne. Dette er en fin mulighet til å feire frivilligheten og gode, rusfrie arenaer, og at vi forhåpentligvis går en fin sommer i møte, sier Nathalie.

Hvordan kan du være med?

Vi oppfordrer deg til å markere denne dagen der du er. Skål i rusfri drikke, inviter gjerne noen du kjenner på en rusfri fest og feire frihet, fellesskap – og frivilligheten! Du kan også markere dagen ved å trykke «Skal» på vårt Rusfri dag-arrangement på Facebook, eller ta kontakt med din lokale Frelsesarmeen.

God sommer – og god rusfri festdag!