
Bringer jula inn på de mørke stedene
– Juleopplevelsen er ekstra viktig i år, og med «Under broene» tar vi konserten ut i gatene, forteller musikksjef i Frelsesarmeen Jan Harald Hagen.
«Under broene» er en gratis julekonsert åpen for alle, og formidles av skuespiller Per Christian Ellefsen og Tobine Gilbrant som var med i MGPjr for noen år siden.
Konserten er plassert på steder der Frelsesarmeen ellers i året ønsker å være til stede med fysisk og menneskelig hjelp.
– I disse koronatider tror vi at juleopplevelsen er ekstra viktig i år. Vi spiller på steder der hvor folk som sliter vanligvis er. Dette er et miljø hvor julefortellingen hører hjemme. Men konsertene er også for «hvermansen», for de som passerer tilfeldig forbi eller for de som kanskje liker en mer uformell setting. Vi har tidligere fått mange gode tilbakemeldinger på å gjøre dette, og vi ser at det har stor betydning for mange, sier Hagen.
Se konserten live: Lørdag 19. desember kl. 19.00 fra Grønland
Jula er mer enn lys og glitter
Hagen forteller at de ønsker å omskape byens kroker til et sted med lys, vakker musikk og juleevangeliet.
– Når konserten ryddes ned overtar mørket igjen, men vi håper at konserten for noen, for en liten stund, ble en god juleopplevelse. Jula er noe mer enn lys, glitter, stas og pakker. Det er også en feiring av han som kom – til en mørk krok – og ble en av oss. Jeg ønsker at folk skal oppleve juleevangeliet på en litt annen måte, og minne om at Jesus kom inn i tiden til vårt stev og elendighet. Gud kom nær og ble født i en stall. Han er like mye til stede i de mørke kroker som de flotte katedraler. Gud ser oss, og oppfordrer oss til å ta ansvar for andre, spesielt de som strever i det livet de har, forteller Hagen.

RELATERTE SAKER
-
– Gjenbruk er blitt en del av motebildet
– Jeg elsker Fretex, sier Ulrikke Falch, skuespiller, forfatter og samfunnsdebattant, mest kjent fra NRK-serien «Skam». Allerede som 11-åring begynte hun å kjøpe rare plagg og briller.
-
Bohemen i Armeen
Astrid Hansen sa en gang takk og farvel til Frelsesarmeen. Hun skulle aldri tilbake. Hvordan endte hun da opp som leder for arbeidet på Færøyene?
-
Store hjerter og åpne armer
Kvinner er i klart flertall blant de frivillige i Home-Start Familiekontakten, men i Kristiansand er 15 prosent menn. Alle er i full jobb, blant annet som bedriftsledere, politimenn og jurister.